Actualitate

Trenuri cu rute prin Cluj, întârzieri de peste 6 ore din cauza arborilor doborâți de furtună pe liniile de cale ferată

Mai multe trenuri au înregistrat întârzieri de peste 360 de minute din cauza copacilor căzuți pe șine în urma furtunilor care s-au abătut asupra României. Unele rute trec și prin Cluj.

Întârzieri ale trenurilor de până la șase ore din cauza copacilor căzuți pe liniile de cale ferată/Foto: CFR Călători Cluj Facebook.com Întârzieri ale trenurilor de până la șase ore din cauza copacilor căzuți pe liniile de cale ferată/Foto: CFR Călători Cluj Facebook.com

 

 


Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în cursul nopţii de miercuri spre joi, o serie de deranjamente s-au produs la infrastructura feroviară, precum: lipsă de tensiune în linia de contact și căderi copaci.

 


Astfel, în urma deficiențelor înregistrate circulația trenurilor a fost temporar afectată, survenind întârzieri cuprinse între 30 și peste 360 minute, potrivit unei informări publicate de CFR Călători. 

Au fost înregistrate următoarele întârzieri: 
IRN 12406, Braşov – Valea lui Mihai – 281 minute. 
IRN 1941, Satu Mare – Mangalia – 376 minute. 
R 1942, Mangalia – Satu Mare – 300 minute. 
IRN 1642, Baia Mare – Bucureşti – 300 minute. 
IRN 1641, Bucureşti – Baia Mare – 300 minute.


Condiţiile meteorologice nefavorabile au blocat circulația trenurilor în zonele Gheorgheni – Izvorul Mureșului.

Trenurile de pe ruta Baia Mare-București și București-Baia Mare staționează de obicei în stația Dej Călători pentru detașarea vagoanelor cu destinația Cluj-Napoca. 


„În urma acestor deranjamente, circulaţia trenurilor va fi afectată la nivelul întregii reţele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulaţie pentru asigurarea legăturilor la destinaţia finală pentru toţi pasagerii trenurilor întârziate. Circulaţia în zonele afectate se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată”, a transmis compania.

CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA, tracţiune diesel, după producerea deranjamentelor.


Furtunile din ultimele zile au făcut prăpăd în mai multe localități din țară, dar și în județul Cluj. În localitatea clujeană Buza, o locuință a rămas fără acoperiș din cauza vijeliilor, iar o șură a fost lovită de fulger în localitatea clujeană Călărași. În municipiul Cluj-Napoca copacii au fost puși la pământ chiar în centrul orașului, dar și în cartiere

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Furtuna puternică de la Cluj a rupt copaci! O tablă a zburat de pe acoperiș, pe o stradă din Cluj-Napoca

Brad IMENS, doborât de furtună între mașini, în centrul Clujului! Mai mulți copaci au căzut PESTE mașini

Șură lovită de FULGER în comuna clujeană Călărași! Construcția s-a făcut praf. FOTO

Un ACOPERIȘ a căzut într-o curte, în localitatea Buza (Cluj)! O persoană a suferit un atac de panică

Ultimele Stiri
abonare newsletter