Actualitate
Cum este transformat spațiul public prin artă. Pictura 3D de pe strada Piezișă prinde contur FOTO
Strada Piezișă, din campusul studențesc Hașdeu, se transformă prin intermediul artei. Pictura stradală de mari dimensiuni prinde contur.
Strada Piezișă prinde culoare/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com
Săptămâna trecută, administrația locală a inițiat implementarea proiectului de artă stradală „Asphalt Art Initiative”, ca urmare a obținerii unui grant, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public.
Asfaltul de pe strada Piezișă va fi pictat printr-o inițiativă internațională din care mai fac parte orașe precum Milano sau Amsterdam. Realizarea lucrării durează între 10 și 14 zile, în funcție de condițiile meteo. Zona de intervenție se află pe strada Piezișă, pe partea carosabilă, într-o zonă împrejmuită.
Potrivit Primăriei, proiectul de revitalizare a „străzii studenților” avansează, astfel că după realizarea picturii stradale urmează să fie organizat un eveniment comunitar și educativ pe strada Piezișă, implicând tinerii și actorii interesați din oraș.
Strada Piezișă, propusă pentru intervenție, este o stradă intens circulată de către studenții aflați în campusul universitar adiacent, dar și de către ceilalți locuitori și vizitatori ai municipiului Cluj-Napoca.
Reamintim faptul că pictura stradală de pe strada Piezișă este realizată de către câștigătorii desemnați în urma unui concurs de idei derulat de către Primăria Cluj-Napoca la începutul acestei toamne. Este vorba despre echipa OCU&KERO, coordonată de către Corina Monea, iar proiectul câștigător poartă denumirea de „Ilustrație optică 3D”, premiat cu suma de 2500 USD – 11.440 lei plus contractul în valoare de 20.000 USD – 91.520 Lei pentru implementarea lucrării.
CITEȘTE ȘI:
Concurs de idei pentru realizarea picturii de pe strada Piezișă! „Strada studenților” va prinde culoare
Obiectivul proiectului constă în întărirea colaborării dintre actorii sociali implicați în viața comunității, prin artă.
Tema stabilită pentru acest concurs de design a fost „Educație, cunoaștere, tineri. 2023 – anul competențelor” și se încadrează pe direcțiile europene green, digital, resilient.
Din inițiativa Asphalt Art mai fac parte mari orașe europene precum Milano sau Amsterdam, dar și orașe americane: San Diego, Miami.
Bloomberg Philanthropies investește în 700 de orașe și 150 de țări, concentrându-se pe cinci domenii cheie pentru crearea unei schimbări de durată: arte, educație, mediu, inovație guvernamentală și sănătate publică.
Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat, în septembrie, desfășurarea proiectului prin contribuția administrației locale la realizarea demersului finanțat prin intermediul unui grant.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: