Actualitate

Se schimbă vremea în țară. Cod galben de vânt puternic, în zona de munte din Cluj se așteaptă ninsori

Vremea se schimbă în toată țara. Meteorologii au emis două coduri galbene de vânt puternic și ninsori.

Avertizare cod galben în zona de munte din Cluj/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook Avertizare cod galben în zona de munte din Cluj/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, sâmbătă, 11 noiembrie, două avertizări cod galben de vânt puternic și ninsori.

 


Ambele avertizări vizează și zona de munte din județul Cluj.

Primul cod galben este valabil în intervalul 11 noiembrie, ora 17:00 – 12 noiembrie, ora 08:00.


Vântul va avea intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, cu viteze de 55...65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la peste 1400 m vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ (20...30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Orientali. La munte vor fi rafale de 60...80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...100 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

„Unele intensificări ale vântului cu viteze de 45...55 km/h vor fi și în restul teritoriului. În dimineața zilei de duminică în zonele joase din estul Transilvaniei și Maramureș, trecător vor fi precipitații mixte”, au transmis meteorologii.


Zonele vizate de codul galben/ Sursa: ANM

Al doilea cod galben este valabil pentru ziua de duminică, 12 noiembrie, de la ora 8:00 la 18:00.

Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55...65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10...15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60...80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.


Zonele vizate de al doilea cod galben de ninsori și vânt puternic/ Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea în weekend la Cluj-Napoca? Se întorc temperaturile negative și ploile

Prima ninsoare la Bâlea Lac! Peisaj superb pe Transfăgărășan – VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter