Actualitate

Fenomen alarmant: Copiii din România, foarte expuși la jocurile de noroc

Reprezentanții unei organizații cer autorităţilor măsuri urgente pentru combaterea dependenţei de jocuri de noroc la minori, în condiţiile în care 14% dintre copii admit că au jucat jocuri de noroc pe bani.

Copiii sunt foarte expuși jocurilor de noroc  Sursa foto: pexels.com Copiii sunt foarte expuși jocurilor de noroc Sursa foto: pexels.com

 

„Majoritatea copiilor cu vârsta peste 10 ani au văzut publicitate la jocuri de noroc, atât la televizor, cât şi pe internet. „Păcănelele” sunt cel mai popular joc de noroc pe bani pentru copii, urmat de pariurile sportive, deşi minorii nu ar trebui să aibă acces în agenţii. 11% dintre copii urmăresc influenceri care promovează jocuri de noroc pe bani, iar 10% au resimţit presiune de la prieteni să înceapă să joace. Şase din 10 copii ştiu că există restricţii de vârstă în accesul la jocuri de noroc, iar aproape 4 din 10 au vorbit cu persoane de încredere despre impactul acestora asupra lor”, precizează organizaţia Salvaţi Copiii, conform Agerpres.



Din păcate, deşi doar 14% dintre copii au recunoscut că au practicat jocuri de noroc pe bani, impactul fenomenului este mult mai amplu, susţine sursa citată. 40% dintre copii au menţionat că au prieteni implicaţi în astfel de activităţi, conform celei mai recente anchete sociologice.

 

Acces la agenții specializate

Majoritatea copiilor care au recunoscut că participă la astfel de jocuri au acces la agenţii specializate, încălcând astfel legislaţia care interzice accesul în agenţiile de jocuri de noroc până la vârsta de 18 ani. Conform anchetei, această problemă subliniază necesitatea unei monitorizări mai atente a acestor agenţii, o limitare a expunerii copiilor la publicitatea acestor practici şi adoptarea urgentă a proiectului de lege care prevede o distanţă minimă de 300 de metri între spaţii în care se practică jocurile de noroc şi unităţile de învăţământ.


 

Organizaţia solicită autorităţilor, printre altele, deblocarea iniţiativelor din Parlamentul României pentru impunerea acestei distanţei de 300 de metri între agenţiile de jocuri de noroc şi şcoli și aplicarea legilor existente care impun vârsta minimă de 18 ani pentru participarea la jocurile de noroc și reglementarea strictă a publicităţii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Ultimele Stiri
abonare newsletter