Actualitate
Amenzi de 45.000 de lei, în urma unui control al Protecției Consumatorilor la un magazin din Cluj. Produse expirate și igienă precară, printre neregulile constatate.
Produse alimentare neconforme, spații improprii de expunere și produse cu termenul de valabilitate depășit sunt doar câteva dintre neregulile găsite de Protecția Consumatorilor la un magazin din Cluj.
Nereguli constatate de Protecția Consumatorilor la un magazin din Cluj/Foto: Protecția Consumatorilor
Săptămâna trecută, Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj, în urma unei reclamații înregistrate, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.
Ținând cont de neregulile constatate la SC CBA NORD VEST SRL, echipa de control a aplicat cinci amenzi în valoare de 45.000 de lei.
Astfel, în urma controlului, Protecția Consumatorilor Cluj a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5000 de lei. De asemenea, a fost aplicată măsura indisponibilizării vitrinei degradate, improprii expunerii la comercializare a legumelor.
„Ținând cont de deficiențele constatate, operatorul economic a decis oprirea voluntară a activității, până la remedierea deficiențelor”, potrivit unei informări emise de Protecția Consumatorilor Cluj.
Ce nereguli s-au găsit?
În urma acțiunii, au fost identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:
- folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine
- comercializarea unor produse cu data limită de consum/data durabilitătii minimale depășită
- depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale
- produse cu ambalaje deteriorate
- folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor de patiserie/cofetărie/panificație
- lipsă menționării alergenilor, declarație nutriționale la produsele specifice sărbătorilor de iarnă sau netraducerea acestora în limba română
- produse cu modificări organoleptice
- denumirea incorectă a produselor ca fiind din ciocolată, când în realitate nu aveau cacao ca și ingredient
- produse cu arsuri de congelare în exces
- produse cosmetice fără traducere în limba romană
- nerespectarea temperaturii de depozitare
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: