Actualitate

Amenzi în valoare de 11.000 de lei, aplicate în timpul protestului transportatorilor de la Cluj. Trei șoferi au rămas pietoni.

Pe perioada protestului transportatorilor desfășurat la Cluj-Napoca, polițiștii au aplicat 13 amenzi în valoare totală de 11.000 de lei.

Coloană de mașini la intrarea în Cluj dinspre Florești/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook Coloană de mașini la intrarea în Cluj dinspre Florești/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Protestul transportatorilor a blocat circulația în mai multe orașe din țară, inclusiv în județul Cluj. 

 


Zeci de TIR-uri și camioane au circulat cu 10 km/h, iar traficul de la intrare în municipiul Cluj-Napoca a fost dat peste cap. Nemulțumirile transportatorilor legate de scumpirile RCA și modificările legislative care le afectează activitatea, i-au determinat să continue acțiunile de protest. 

Amenzi în urma protestelor
Potrivit IPJ Cluj, în urma protestelor s-au aplicat 13 amenzi și au reținut trei permise de conducere.


„În urma activităților de protest din perioada 10-11 ianuarie a.c., derulate de transportatorii de mărfuri pe sectorul de drum DN1 E60, pe ruta Gilău – Cluj-Napoca, polițiștii rutieri au acționat pentru fluidizarea traficului, prevenirea unor evenimente negative, dar și pentru constatarea și sancționarea abaterilor.

Astfel, în cele două zile, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei, au dispus reținerea a 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.


La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 11.35, polițiștii au oprit în trafic un autocamion, condus de un bărbat de 37 de ani, din județul Cluj, întrucât acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1 – E60, în localitatea Gilău.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.980 de lei, pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor, lipsa documentelor, nefolosirea centurii de siguranță și neaplicarea indicatoarelor cu limitele de viteză pentru categoria din care face parte vehiculul condus.


Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere, pentru 30 de zile.”, a transmis IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Transportatorii continuă protestul în Cluj-Napoca. Taximetriștii au ieșit în stradă.

Protestul transportatorilor continuă. Trafic paralizat în Cluj. Șoferii, îndemnați să aleagă rute alternative.

abonare newsletter