Actualitate

Șapte magazine Mega Image din Cluj-Napoca, închise de Protecția Consumatorilor din cauza neregulilor. Amenzi de 900.000 de lei.

Mai multe magazine Mega Image din municipiul Cluj-Napoca au fost închise de Protecția Consumatorilor, care a aplicat amenzi de aproape un milion de lei.

Nereguli găsite de Protecția Consumatorilor în magazinele Mega Image din Cluj-Napoca/Foto: Protecția Consumatorilor Cluj Nereguli găsite de Protecția Consumatorilor în magazinele Mega Image din Cluj-Napoca/Foto: Protecția Consumatorilor Cluj

 

 


În urma unei acțiuni de control desfășurate de Protecția Consumatorului Cluj în cele 63 de locații Mega Image din Cluj-Napoca, șapte magazine au fost închise. 

 


Printre neregulile constatate figurează asemenea deficiențe, precum: 
-diferenta pret casa /raft, nerespectare oferte promoționale/pachete promoționale
- legume fructe depreciate
- comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
- neîncadrare în cantitatea netă declarată
- ouă cu excremente în exces, deteriorate
- produse cu modificări organoleptice
- traducere incorectă a informațiilor
-produse cu arsuri de congelare în exces
-produse cosmetice fără traducere în limba română

Nereguli găsite de Protecția Consumatorilor în magazinele Mega Image din Cluj-Napoca/Foto: Protecția Consumatorilor Cluj

De altfel, pe lângă cele șapte magazine închise de Protecția Consumatorilor, a fost înaintată propunerea de încetare a activității pentru alte trei locații din cauza practicii comerciale incorecte aferente prețurilor raft/casă și încadrare în cantitatea netă.


Au fost date 103 amenzi contravenționale în valoare de circa 900.000 de lei și 29 de avertismente. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme, în valoare de peste 12.000 lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Magazinul Selgros din Cluj-Napoca, amendat de Protecția Consumatorului. Rugină și ouă cu excremente, printre neregulile găsite. FOTO

abonare newsletter