Actualitate
Pagube însemnate în urma incendiului din Baciu. Un bloc de locuințe din zonă, afectat de flăcările devastatoare.
Incendiul devastator izbucnit la o hală din Baciu a mistuit toate materialele din interior, provocând pagube însemnate. Un bloc de locuințe din zonă a fost afectat de flăcările puternice.
Incendiul devastator de la o hală din Baciu, lichidat după cinci ore de intervenție/Foto: ISU Cluj
O hală situată pe Calea Baciului a fost cuprinsă de flăcări, joi dimineața, iar fumul gros care s-a ridicat la zeci de metri înălțime a fost vizibil din cartierele Clujului.
Incendiul risca să se propage la un bloc de locuințe din zonă, situat la o distanță de câțiva metri. Un alt imobil din zonă, un bloc de locuințe cu cinci etaje, a fost afectat din cauza căldurii intense a flăcărilor ce riscau să se extindă.
Intervenția pompierilor, îngreunată de traficul din oraș
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj au intervenit în cursul dimineții de joi, 15 februarie, pentru a stinge un incendiu care a cuprins o hală situată la intrare în localitatea Baciu.
Primul apel la numărul unic de urgență a venit la ora 07:33, iar la fața locului s-au deplasat echipajele de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca.
CITEȘTE ȘI:
Incendiu puternic la o hală de pe Calea Baciului. Fumul a fost observat din mai multe zone din Cluj. FOTO
După cum semnalează ISU Cluj, intervenția a fost percilitată din cauza traficului din oraș.
„Primele 3 autospeciale au sosit la locul intervenției la ora 07:44, în condiții de trafic aglomerat. În acel moment, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la întreaga hală, de aproximativ 650 de metri pătrați”, informează ISU Cluj.
Pentru a stinge incendiul care se manifesta generalizat, pompierii clujeni au solicitat sprijin colegilor din Sălaj și Bihor, însă în urma intervenției prompte incendiul a fost localizat rapid.
Pagube însemnate în urma incendiului din Baciu
Doar o minune a făcut ca incendiul izbucnit la hala din Baciu să nu se extindă la cele câteva blocuri de locuințe din zonă.
Astfel, echipajele ISU Cluj au lucrat simultan, pe mai multe sectoare, pentru localizarea și stingerea incendiului, respectiv protejarea imobilelor din vecinătate, în condițiile în care vântul puternic a îngreunat intervenția și a favorizat flăcările.
„Spre exemplu, la numai cinci metri distanță de hala afectată era situat un imobil pe trei niveluri, pe care pompierii l-au protejat în totalitate, fără a se înregistra pagube”, arată ISU Cluj.
În schimb, în urma incendiului puternic, au ars materialele depozitate în interiorul halei, cum ar fi instalații sanitare, termice, electrice și diferite utilaje.
S-a reușit de asemenea protejarea blocului de locuințe, pe cinci niveluri, aflat la 15 metri de hală.
„În acest caz, pagubele se rezumă doar la geamurile imobilului, ca urmare a căldurii intense”, potrivit ISU Cluj.
Misiunea de stingere a incendiului s-a încheiat abia în jurul prânzului, după o intervenție ce a durat mai bine de cinci ore, la care au luat parte 7 autospeciale și zeci de pompieri.
Potrivit datelor oficiale, firma care deține spațiul afectat dispune de o autorizație de securitate la incendiu eliberată în anul 2016, iar inspectorii de prevenire verifică în continuare dacă au fost respectate aspectele specificate în documentație.
Cauza probabilă de la care a izbucnit incendiul este în curs de cercetare.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: