Actualitate

Încă un pas pentru fluidizarea traficului la graniță. Un nou punct de trecere a frontierei va fi deschis între România și Ungaria.

Încă un pas pentru deschiderea noului punct de trecere a frontierei de la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria). Proiectul a fost publicat în consultare publică de ministerul Transporturilor.

Încă un pas pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria/Foto: pixabay.com Încă un pas pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria/Foto: pixabay.com

 

 


Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria) a fost lansat, joi, în consultare publică.

 


Deschiderea noului punct de trecere a frontierei cu Ungaaria va degreva traficul de graniță de la Nădlac, traseu extrem de aglomerat mai ales în perioada sărbătorilor și a concediilor de vară. De altfel, drumul spre Szeged (Ungaria) nu va mai necesita un ocol pe la Nădlac, ci va deveni accesibil prin deschiderea punctului de frontieră de la Beba Veche.

În toamna anului trecut, România a încheiat un acord cu Ungaria, în vederea deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei între localităţile Beba Veche – Kubekhaza.


CITEȘTE ȘI: 
Ungaria vine cu autostrada până la Satu Mare

„Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea deschiderii punctului internațional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) pentru traficul internațional de persoane, precum şi pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone”, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern publicat în consultare publică. 

Deschiderea noului punct de frontieră implică şi modernizarea drumului judeţean DJ 682, pe o secţiune de aproximativ 24 km, precum şi realizarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat în zona de graniţă. Astfel, drumul județean DJ 682, inclusiv terenul aferent acestuia, va trece în administrarea Consiliului Județean Timiș și încadrat ulterior în categoria funcțională a drumurilor de interes national.


Până la sfârșitul anului 2026, România și Ungaria ar putea realiza o legătură pe autostradă între orașul de graniță Nyíregyháza și Satu Mare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ungaria vine cu autostrada până la Satu Mare

Ministrul de externe al Ungariei, mesaj ferm de la Timișoara pentru extinderea Schengen: „E timpul pentru România, prietenii noștri austrieci să nu-i stea în cale!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter