Actualitate

Relația clujenilor cu administrația locală. Alexandra Oană (USR): „Cetăţenii află despre proiectele Primăriei atunci când ele se întâmplă deja”

Primăria Cluj-Napoca ar trebui să comunice proactiv legat de planurile sale, a declarat Alexandra Oană (USR), candidată a Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca, pentru monitorulcj.ro.

Alexandra Oană (USR), candidată a Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca/Foto: Alexandra Oană - Facebook Alexandra Oană (USR), candidată a Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca/Foto: Alexandra Oană - Facebook

 

 


Clujenii nu au parte de dialog cu administraţia locală şi aceştia află despre proiectele Primăriei în momentul în care ele se întâmplă deja, a explicat Alexandra Oană, candidată USR pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca. 

 


„Clujenii nu au parte de un dialog cu administrația locală, ci, de cele mai multe ori, asistă la un monolog al domnului Primar Boc. Cetățenii află despre proiectele Primăriei în momentul în care ele se întâmplă și, prea rar, sunt consultați și implicați în luarea deciziilor. Dezbaterea publică e strict un exercițiu formal, redus la publicarea de anunțuri pe site-ul primăriei. Nu poți însă comunica cu o adresă de e-mail. Nu așa arată o comunicare deschisă. Primăria ar trebui să comunice proactiv legat de planurile sale, să organizeze întâlniri cu cetățenii, să participe la dezbateri pe diverse teme. Nu în Sala de Sticlă a Primăriei, ci în cartiere, acolo unde urmează se fie implementate proiectele și unde clujenilor le-ar fi mai ușor să se prezinte”, a declarat Alexandra Oană. 

CITEŞTE ŞI


Alexandra Oană (USR): „Primăria Cluj-Napoca nu a mai construit o şcoală nouă din 1994”

Proiectul pentru modernizarea Liceului Lucian Blaga, în dezbatere publică

Proiectul de reabilitare și modernizare a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” și a străzilor adiacente (Aleea Băișoara, Aleea Băița, Aleea Bizușa și Aleea Scărișoara) a fost dezbătut de clujeni și reprezentanți ai administrației locale la începutul lunii aprilie. Alexandra Oană (USR) a precizat că astfel de acţiuni ar trebui organizate des, nu doar înaintea campaniei electorale. 

„Săptămânile trecute a avut loc o dezbatere dedicată modernizării Liceului Blaga, iar sala în care a avut loc discuția a fost, pur și simplu, neîncăpătoare. Clujenii s-au prezentat în număr mare, iar discuția s-a întins pe aproape trei ore. Însă, cu această ocazie, Primăria a făcut câțiva pași în plus. Au organizat dezbaterea chiar la liceu, iar reprezentanții administrației au venit să se întâlnească cu cetățenii la ei în cartier, nu i-au chemat la Primărie. Păcat că asemenea acțiuni nu sunt o practică obișnuită a Primăriei, ci au loc doar acum, înaintea campaniei electorale”, a declarat Alexandra Oană, pentru monitorulcj.ro. 


CITEŞTE ŞI

Ce așteaptă clujenii de la reamenajarea Liceului Lucian Blaga și a străzilor adiacente? Siguranța, pe primul loc.

„Preluăm constant probleme de la cetățeni”

Alexandra Oană a declarat că USR se implică în relaţia cu cetăţeanul. Aceasta a explicat ca cele mai importante reuşite le-au marcat împreună cu societatea civilă. 


„Noi ne-am propus să facem politică cu totul altfel. Alături de colegii mei, consilierii locali USR, am dialogat constant pe parcursul primului nostru mandat cu clujenii. Parteneriatul cu societatea civilă și implicarea specialiștilor în majoritatea inițiativelor noastre a fost o prioritate pentru noi. Preluăm constant probleme de la cetățeni și elaborăm soluții împreună cu specialiști. Cele mai importante reușite le-am marcat împreună cu societatea civilă, exemplele cele mai grăitoare fiind adoptarea transportului de noapte, în urma unei petiții USR semnate de peste 7000 de clujeni, implementarea Arealului Natural Hoia-Baciu, în urma mai multor acțiuni civice și demersuri politice sau schimbarea regulamentului pentru finanțarea culturii. La dezbaterea organizată de Clujul Civic, în urmă cu două săptămâni, cu toți candidații la Primăria Cluj-Napoca, scaunele rezervate reprezentanților PNL-UDMR au rămas goale. Cum spuneam, administrația locală PNL preferă monologul, nu dialogul”, a mai declarat Alexandra Oană (USR). 

Dezbatere organizată de Clujul Civic unde scaunele rezervate reprezentanților PNL-UDMR au rămas goale/Foto: Alexandra Oană

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alexandra Oană (USR): „Nici vorbă de explozie de verde în Turda. Există cartiere în care Primăria nu a ajuns vreodată cu investiții”

Ultimele Stiri
abonare newsletter