Actualitate

Un TIR, sursa poluării de pe râul Someș în zona Podului Garibaldi. Specialiștii intervin în continuare.

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au identificat sursa poluării de pe râul Someș în zona Podului Garibaldi.

Un TIR, sursa poluării de pe râul Someș în zona Podului Garibaldi. Specialiștii intervin în continuare. Sursă foto: Facebook/ Apele Române Someș-Tisa Un TIR, sursa poluării de pe râul Someș în zona Podului Garibaldi. Specialiștii intervin în continuare. Sursă foto: Facebook/ Apele Române Someș-Tisa

 

 


Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj  au identificat sursa poluării  de pe râul Someș în zona Podului Garibaldi. Aceasta provine de pe amplasamentul Sălii Polivalente și s-a produs din cauza unui autotren care a staționat în zonă.

De asemenea, SGA Cluj a suplimentat materialul absorbant, utilizând și spil sorb, absorbant natural biodegradabil pentru reținerea hidrocarburilor.


„Având în vedere că atât obiectivul de unde provine poluarea, precum şi faptul că transportul poluanţilor spre râu se face prin reţeaua de pluvial, ambele aflate în administrarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, SGA Cluj a solicitat administrației locale să intervină de urgenţă cu materialele şi mijloacele specifice, astfel încât să fie sistată evacuarea de hidrocarburi. Prin evacuarea apelor cu hidrocarburi se aduc prejudicii mediului acvatic, din cauza compoziţiei chimice a acestor compuşi organici cu toxicitate ridicată”, au precizat reprezentații de la Apele Române Someș-Tisa

Reamintim că poluarea de pe râul Someș în zona Podului Garibaldi a fost sesizată în data de 23 aprilie 2024. Specialiștii SGA Cluj s-au deplasat imediat la fața locului pentru verificarea cursului de apă în zona semnalată (în aval de Podul Garibaldi). 


La suprafața apei erau irizații, pe o distanță de aproximativ 500 de metri. Personalul SGA Cluj a intervenit cu baraje absorbante pentru limitarea efectelor poluării, iar cei de la Laboratorul Regional de Calitatea Apelor au prelevat probe de apă. Analizele sunt în curs de determinare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Poluare cu petrol pe râul Someș în zona Podului Garibaldi: „Analizele sunt în curs de determinare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter