Actualitate

Sfârșitul unei ere. O lege interzice folosirea parolei 12345

Oamenii vor trebui să-și ia rămas bun de la parola „12345" pentru dispozitivele inteligente, deoarece o nouă lege intră în vigoare, interzicând-o complet.

Telefoanele cu parole slabe vor fi interzise. Foto: pexels.com Telefoanele cu parole slabe vor fi interzise. Foto: pexels.com

 

 


Măsura, menită să protejeze utilizatorii de atacurile cibernetice, face parte din strategia națională de securitate cibernetică a guvernului din Marea Britanie, în valoare de 2,6 miliarde de lire sterline.

 


„Pe măsură ce viața de zi cu zi devine din ce în ce mai dependentă de dispozitivele conectate, amenințările generate de internet se multiplică, la fel ca și oportunitățile pentru infractorii cibernetici", a declarat ministrul pentru Știință și Tehnologie, Jonathan Berry. 

CITEȘTE ȘI:
Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, ţinta unui atac cibernetic

„Prin urmare, toate dispozitivele inteligente conectate la internet vor fi obligate prin lege să respecte standardele de securitate".


Sfârșitul unei ere: Guvernul interzice parola "12345" pentru dispozitivele inteligente

Noua lege introduce o serie de măsuri pentru a face dispozitivele inteligente ale utilizatorilor mai sigure. Parolele comune, precum „admin" sau „12345", vor fi interzise pentru a preveni atacurile hackerilor. Producătorii vor trebui să publice datele de contact pentru ca bug-urile și problemele să poată fi raportate în timp util. Producătorii și comercianții cu amănuntul vor trebui să informeze în timp util clienții cu privire la actualizările de securitate, notează Il Software.

Adio "12345": O nouă lege interzice folosirea parolei slabe pentru dispozitivele inteligente

Un sondaj realizat de Which?, o asociație de consumatori, a arătat că o locuință în care sunt prezente dispozitive inteligente ar putea fi expusă la peste 12.000 de atacuri de hacking din întreaga lume într-o singură săptămână, cu un total de 2.684 de încercări de ghicire a parolelor slabe pe doar cinci dispozitive.


Rămâne de văzut cum vor reacționa producătorii de dispozitive inteligente la această nouă lege, dar un lucru este cert: era parolei „12345" a apus.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții la hackeri. Un dosar de fraudă informatică, deschis la Cluj! Prejudiciu de 2 mil. euro. VIDEO

Vulnerabilităţile din aplicaţiile Office, exploatate de hackeri

abonare newsletter