Actualitate

Târgul Produs de România la Cluj-Napoca (P)

E sărbătoare mare la Cluj-Napoca, orașul a devenit capitala națională a produselor tradiționale.

 

Timp de patru zile, din 9 până în 12 mai, cei mai reprezentativi artizani și întreprinzători din domeniul preparatelor alimentare autentic românești vor oferi clujenilor câte o bucată din culorile și gusturile României și ale Republicii Moldova.


Costume populare, podoabe lucrate de mână, obiecte de marochinărie, articole sculptate în lemn, jucării, ceramică, produse cosmetice și alte  multe frumuseți artizanale, ateliere pentru copii și demonstrații de virtuozitate vor încânta privirea amintind de vremurile de demult.

Preparate culinare gătite după rețete tradiționale, de la caș de oaie, brânzeturi proaspete și maturate



produse din carne, de la jumări la specialități locale, miere de albine,  vinuri, țuică, prăjituri,ciocolată și pâine de casă, turtă dulce, sucuri, siropuri și gemuri naturale, clătite , kurtos kalacs și înghețată, delicatese pentru gurmanzi și nu numai , de toate de gustat dar și de dus acasă!

Spectacole de folclor susținute de voci de aur, consacrate sau aflate pe drumul afirmării, ansambluri de dansuri populare care îndeamnă la joc și voie bună, momente pregătite cu drag pentru clujeni.


Toate acestea și multe alte surprize vă așteaptă să le descoperiți pe platoul Sălii Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca în cadrul singurului festival de tradiții dintre Nistru, Dunăre și Someș, Târgul Produs de România. 

Un eveniment organizat de Consiliului Județean Cluj cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. 


Ultimele Stiri
abonare newsletter