Actualitate

Vreme caldă, cu maxime de 26 de grade, în următoarele două săptămâni. Nu scăpăm de ploi.

Vremea se menține caldă în perioada următoare, dar nu scăpăm de precipitații. Prognoza meteo actualizată.

Vreme călduroasă, cu precipitații temporare, în următoarele două săptămâni/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Vreme călduroasă, cu precipitații temporare, în următoarele două săptămâni/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Vremea va fi, în general, caldă la nivelul întregului teritoriu, cu maxime termice de până la 26 de grade, însă ploile sub formă de aversă vor fi prezente pe spaţii extinse în următoarele două săptămâni, în intervalul 13 – 26 mai, relevă estimările publicate, luni, de Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 


În Transilvania, în primele patru zile, valorile termice vor fi asemănătoare, media maximelor urmând a se situa în jurul a 18 grade, iar a minimelor în jurul a 5 grade. Va urma o încălzire, până la începutul celei de-a doua săptămâni, de 4 – 5 grade. 

În următoarele două zile, temperaturile vor scădea uşor, pentru ca apoi să nu mai aibă modificări notabile şi, în general, media maximelor să se situeze între 22 şi 25 de grade, iar a minimelor între 9 şi 12 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 16 mai.


În Cluj, vremea bună se menține în zilele următoare, urmând ca în a doua parte a săptămânii cerul să fie marcat de înnorări mai persistente, iar în cea de-a doua săptămână a intervalului meteo estimat sunt preconizate ploi temporare cu caracter zonal. 

Vremea în Cluj în următoarele două săptămâni//Foto: accuweather.com

Maximele termice se vor situa între 17 și 23 de grade Celsius, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări ușoare mai ales în zonele montane. 


La munte, de luni până joi, în prima săptămână de prognoză, maximele se vor situa în jurul valorii de 7 grade, iar minimele în jurul pragului de îngheţ. Până la începutul primei săptămâni se va încălzi cu până la şase grade, dar apoi nu vor mai fi variaţii mari în evoluţia câmpului termic. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai frecvente după data de 16 mai.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo, 13 mai. Vremea se menține rece pentru această perioadă. Când scăpăm de ploi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter