Actualitate

De ce se fardează femeile?

Un studiu surprinzător dezvăluie motivele ascunse din spatele culorilor de pe chipul femeilor. De ce se fardează femeile? Răspunsul ar putea fi mai simplu decât ne-am imagina.

Cercetătorii au studiat motivul pentru care se fardează femeile. Foto: pexels.com Cercetătorii au studiat motivul pentru care se fardează femeile. Foto: pexels.com

 

 


Un psiholog a descoperit că machiajul accentuează contrastele de culoare de pe chipul femeilor, făcându-le să pară mai tinere.

 


Studiul realizat de Richard Russell, profesor la Universitatea Gettysburg din Pennsylvania, a analizat imaginile a 289 de femei cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani.

A constata că, odată cu vârsta, contrastele de culoare de pe chipul femeilor se estompează. Buzele, ochii și sprâncenele devin mai palide, pielea capătă un ten mai neuniform, iar trăsăturile feței devin mai puțin definite.


Studiu surprinzător: Machiajul ne face mai tinere?

Machiajul ajută la inversarea acestui proces. Culorile vii accentuate pe buze, ochi și sprâncene readuc contrastele pe chipul femeilor, oferindu-le un aspect mai tânăr și mai luminos.

CITEȘTE ȘI:
Vrei să trăiești mai mult? Alege un medic femeie

Pentru a-și valida ipoteza, cercetătorii au făcut un alt experiment, supunând 30 de studenți la fotografii ale altor 150 de persoane ale căror contraste faciale au fost modificate cu un program de editare foto. 


De ce machiajul accentuează frumusețea femeilor?

Rezultatul: în 93% din cazuri, respondenții au confirmat că li se pare mai bătrân un chip în care contrastul dintre culoarea pielii și cea a ochilor, a sprâncenelor și a buzelor este mai puțin pronunțat, conform Focus.it.

Descoperirea lui Russell sugerează că machiajul are un efect subconștient asupra noastră. Chiar dacă nu suntem conștienți de motivul pentru care ne plac femeile fardate, creierul nostru le percepe automat ca fiind mai tinere și mai atractive.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Mi-a distrus viața”. Seduse și înșelate. Agăța femei pe o aplicație de dating și le fura sume uriașe

Ultimele Stiri
abonare newsletter