Actualitate

Vreme instabilă cu ploi și temperaturi maxime de 27 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Început de săptămână cu vreme instabilă, cu înnorări și ploi în mai multe regiuni ale țării. Prognoza meteo pentru Cluj.

Prognoza meteo pentru luni, 20 mai/Foto: monitorulcj.ro Prognoza meteo pentru luni, 20 mai/Foto: monitorulcj.ro

 

Luni, 20 mai, valorile termice se vor situa ușor sub normele perioadei în regiunile sudice, dar vor fi mai ridicate în restul țării. Începutul de săptămână vine cu atmosferă închisă astfel că cerul va fi marcat de înnorări temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei precum și pe parcursul serii, când se vor semnala averse și descărcări electrice local în zonele de munte și pe arii restrânse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zona subcarpatică a Moldovei.


În Transilvania, vremea se menține caldă, însă în după-amiaza zilei vor fi înnorări și averse. Temperaturile vor ajunge la 27 de grade, iar precipitațiile vor fi însoțite de tunete, fulgere și condiții de grindină.

Vântul va prezenta intensificări, iar în zona Carpaților Meridionali va sufla cu putere, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20-27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de la 4-5 grade Celsius în depresiuni și zonele montane. 


În Cluj, cerul va fi preponderent noros, fiind posibile precipitații și intensificări ale vântului, temperaturile maxime vor fi de 23 de grade Celsius, iar cele minime de 12 grade Celsius. De marți, temperaturile cresc până la 26 de grade Celsius, iar cerul va deveni preponderent senin. Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul săptămânii, cu șanse crescute de precipitații, însă în weekend vremea va deveni călduroasă, iar șansele de ploaie vor fi reduse. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo. Cum va fi vremea toată săptămâna în Cluj-Napoca. Vom avea parte de soare sau ploaie?

abonare newsletter