Actualitate

Alpinistul Gabriel Tabără a murit pe Everest. Românul se pregătea să escaladeze fără oxigen suplimentar.

Un alpinist român a fost găsit fără suflare înainte de urcarea finală pe Everest. Gabriel Tabără a murit la doar 48 de ani.

Un alpinist român a fost găsit fără suflare înainte de urcarea finală pe Everest/ Foto: Gabriel Tabara - Facebook Un alpinist român a fost găsit fără suflare înainte de urcarea finală pe Everest/ Foto: Gabriel Tabara - Facebook

 

 


Alpinistul Gabriel Tabără a murit la doar 48 de ani. 

 


Acesta și-a găsit sfârșitul în tabăra III de pe Everest, la 7.470 de metri altitudine, anunță Everest Chronicle

Bărbatul a fost găsit mort în timp ce se pregătea pentru urcarea pe Lhotse fără oxigen suplimentar. El se afla în cortul său, iar ghidul sherpa a fost cel care a făcut descoperirea tristă.


„Gabriel și ghidul său sherpa au avut o zi normală și s-au dus în corturile lor, așa cum fac de obicei alpiniștii. Dar Gabriel nu s-a mai trezit”, a precizat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, pentru sursa citată anterior.

Tabără este a treia victimă a sezonului de escalada pe cel mai înalt munte din lume. Până marți, aproximativ 400 de alpiniști au ajuns pe vârful Everest, potrivit lui Gautam. În aceeași zi, peste 160 de alpiniști se aflau în ultima fază a escaladei pentru atingerea vârfului.


Alpinistul român se afla pe munte de peste două luni, pregătindu-se pentru o escaladare fără oxigen suplimentar a vârfului Lhotse, vecin cu Everestul. El finalizase procesul de aclimatizare și efectuase mai multe ședinte de antrenament, ca pregătire pentru ascensiunea finală.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a revenit în ţară după ce a cucerit Everestul

Alpinistul care vrea să pună steagul Clujului pe Everest: „Vreau să ajung până la 8.200 de metri fără oxigen”

Ultimele Stiri
abonare newsletter