Actualitate

Parada Cluj Pride 2024 va avea loc în 15 iunie. Care este traseul?

Săptămâna Cluj Pride 2024 și marșul comunității LGBT+ se va desfășura în luna iunie. În data de 15 iunie va avea loc și parada Cluj Pride.

Cluj Pride 2024 va avea loc în iunie/ Foto: Queer Sisterhood Cluj - Hilltop Org - Facebook Cluj Pride 2024 va avea loc în iunie/ Foto: Queer Sisterhood Cluj - Hilltop Org - Facebook

 

 


Asociația Pride și Queer Sisterhood Cluj au plăcerea de a anunța ediția din acest an a Cluj Pride, care va avea loc în perioada 10-16 iunie. Evenimentul, dedicat comunității LGBTQ+ și susținătorilor săi, promite o săptămână plină de activități, ateliere și momente de celebrare a diversității. 

 


Pe parcursul festivalului, participanții vor putea lua parte la o serie de evenimente care includ ateliere de educație, sesiuni de discuții, cursuri de dans și petreceri tematice. 

Momentul central al festivalului va avea loc sâmbătă, 15 iunie, când mii de clujeni sunt așteptați la marșul Cluj Pride pentru a-și arăta solidaritatea față de comunitatea LGBTQ+.


Care este traseului marșului Cluj Pride?

Participanții sunt așteptați în Piața Unirii începând cu ora 14:15, de unde marșul va porni pe traseul Piața Unirii - str. Regele Ferdinand - str. George Bariţiu - str. Emil Isac - Calea Moților - str. Petru Maior - Piaţa Lucian Blaga - str. Napoca - Piaţa Unirii. 

„Ediția din acest an marchează un an de la decizia Curții Europene a Drepturilor Omului în cazul Buhuceanu, Ciubotaru și alte 20 de familii împotriva României, care obligă statul român la recunoașterea familiilor de același sex. Cu toate acestea, statul român a continuat să își ignore obligațiile față de toți cetățenii săi. Familiile LGBTQ+ rămân deosebit de vulnerabile, nebeneficiind de niciun fel de recunoaștere sau protecție legală. Familiile de același sex trăiesc zilnic în nesiguranță, cu teama că persoana iubită nu va fi recunoscută legal în momentele de cumpănă. Deși își trăiesc viața la fel că restul cetățenilor români, membrii comunității LGBTQ+ sunt privați de recunoașterea legală a ceea ce ar trebui să fie cel mai sfânt lucru pentru oricine - familia. Membrii comunității LGBTQ+ sunt oameni care muncesc cot la cot pentru a-și construi un viitor împreună, contribuind la comunitatea noastră prin taxe și implicare civică. Aceștia formează cupluri care își cresc copiii cu iubire și grijă, oferindu-le un cămin plin de afecțiune și stabilitate. Și totuși, sunt excluși de la drepturile și protecțiile pe care le oferă recunoașterea legală. 
Acum este momentul să ne unim vocile și să cerem dreptate și egalitate pentru toți. Recunoașterea legală a familiilor LGBTQ+ nu este doar o dorință, ci o necesitate și o dovadă a calității egale de cetățeni ai țării. Este o reflecție a valorilor noastre ca societate, o declarație că prețuim iubirea și că respectăm drepturile fundamentale ale tuturor oamenilor. 
Este timpul să arătăm că societatea noastră este pregătită să accepte și să protejeze iubirea în toate formele sale. Invităm clujenii să ni se alăture la marșul Cluj Pride, pentru a spune cu fermitate că toate relațiile merită recunoaștere!”, au transmis organizatorii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce înseamnă să fii homosexual în România? Povestea a doi tineri gay din Cluj

A început marșul Cluj Pride 2023, din Piața Unirii! Mii de persoane s-au adunat în centrul orașului. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter