Actualitate

Avertizare meteo de vreme rea. Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în Cluj.

Meteorologii au emis două alerte de ploi torențiale pentru cea mai mare parte a țării. Clujul este vizat de Cod Portocaliu de vreme rea.

Avertizare meteo de vreme rea. Ploi torențiale și vijelii, în Cluj/Foto: Depositphotos.com Avertizare meteo de vreme rea. Ploi torențiale și vijelii, în Cluj/Foto: Depositphotos.com

 

 


Ploi torențiale și vijelii, în Cluj

Potrivit avertizării meteo emise de Administrața Națională de Meteorologie, începând de luni, 3 iunie, ora 15:00 și până marți, 4 iunie, ora 03:00, județul Cluj se găsește sub incidența unei avertizări meteorologice de Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

CITEȘTE ȘI: 
Vremea instabilă și ploi în majoritatea regiunilor țării, cu maxime de 34 de grade

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 60-80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp.


sursa: ANM

O altă avertizare meteo Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, este valabilă de astăzi, începând cu ora 12.00, până mâine la ora 03.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp, potrivit sursei citate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vremea instabilă și ploi în majoritatea regiunilor țării, cu maxime de 34 de grade

Etichete: avertizare meteo
Ultimele Stiri
abonare newsletter