Actualitate

Strada Potaissa se transformă. Piața de flori „altfel” prinde viață pentru al optulea an la rând.

Strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca se transformă și în 2024 în cea mai frumoasă stradă din România, pentru al optulea an la rând.

Strada Potaissa se transformă. Piața de flori „altfel” prinde viață pentru al optulea an la rând/Foto: Strada Potaissa - Facebook Strada Potaissa se transformă. Piața de flori „altfel” prinde viață pentru al optulea an la rând/Foto: Strada Potaissa - Facebook

 

 


Strada Potaissa, eveniment deja cunsocut în rândul iubitorilor de plante decorative, va avea loc și în vara aceasta la Cluj-Napoca.

 


Organizatorii au anunțat că ediția din 2024 a pieței de flori de lângă zidul cetății va avea loc în perioada 21-24 iunie. 

„Salut. Eu sunt Strada Potaissa. Și între 21 și 24 iunie redevin Piața de flori altfel, acel colț din orașul Cluj în care totul e posibil. În 2024 sunt cea mai mica stradă cu cea mai mare comunitate, una din care sigur faci și tu parte. De la decoruri de poveste, flori și plante cum rar ați mai întâlnit la discuții despre funcționalitățile spațiului public și de la masa bunei vecinătăți la întâlniri în premieră cu artiști internaționali, sunt locul în care vii să-ți clătești simțurile. Fără prejudecăți, fără grabă, fără încrâncenare, cu mult soare și voie bună”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Strada Potaissa.


De asemenea, organizatorii evenimentului au anunţat că accesul va fi liber în piaţa de flori „altfel” de pe strada Potaissa, iar programul va fi între orele 10:00 – 23:00. 

Asociația Daisler, premiată pentru Strada Potaissa

Asociația clujeană Daisler a fost premiată pentru implicarea civică în comunitate, prin proiectul Strada Potaissa, un proiect care a readus la viață o stradă din Cluj-Napoca, transformând-o într-o piață de flori altfel.


Proiectul a fost premiat la categoria „Implicare Civică” a premiilor BATRA 2021 (Bienala de Arhitectură Transilvania).

„Daisler Asociatia câştigă premiul organizatorilor BATRA 2021 la secțiunea Inițiative Civice pentru proiectul Strada Potaissa. Mulțumim tuturor celor care de-a lungul timpului ne-au ajutat sau au crezut în această inițiativă!”, au anunțat inițiatorii proiectului.


„De fiecare dată când comunitatea a avut nevoie, Daisler Print House  a răspuns «prezent», fie că au fost inițiative civice, festivaluri sau implementarea anumitor proiecte. Și s-au implicat din toate punctele de vedere, nu numai prin tipărirea diferitelor materiale. Mulțumim!”, a scris Bienala de Arhitectura Transilvania pe Facebook.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Strada Potaissa se transformă. Piața de flori altfel prinde viață pentru al șaptelea an la rând

Plante „altfel” la piața de flori. Pentru prima dată au fost aduse și plante carnivore pe strada Potaissa

Ultimele Stiri
abonare newsletter