Actualitate

Polițist clujean reținut pentru luare de mită și trafic de influență. Ar fi primit 12.000 de euro pentru a distruge un proces verbal al unui şofer băut.

Procurorii DNA Cluj au reținut un polițist clujean pentru infracțiunea de luare de mită și trafic de influență.

DNA Cluj/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro DNA Cluj/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

 

 


Un șofer prins la volan sub influența alcoolului a plătit mită 12.000 de euro de euro pentru a scăpa de dosarul penal. Acesta a fost făcut să creadă că-și va recăpăta permisul dacă va înlocui procesul verbal inițial, cu un altul din care să dispară precizarea că a condus sub influența alcoolului.

 


„În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: la data de 5 iunie 2024, inculpatul Perde Emanuel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi remis unei persoane, cercetată în prezenta cauză pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravenţiilor, necompletat, cunoscând că scopul remiterii acestui document este aparenta rezolvare de către persoana respectivă a situaţiei juridice a celor depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, astfel încât aceştia să nu mai răspundă pentru fapta săvârşită”, se arată într-un comunicat trimis de DNA.

Polițistul ar fi primit 12.000 de euro

Potrivit sursei citate, anterior, în luna februarie a anului 2023, persoana respectivă ar fi primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului suma de 12.000 euro pentru a-i rezolva problema dosarului penal, în sensul înlăturării şi distrugerii actelor care atestau consumul de alcool şi al recuperării permisului de conducere.


„Pentru a crea aparenţa că-i va rezolva problema, persoana respectivă i-ar fi remis celui cercetat un proces-verbal (obţinut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancţionat doar pentru depăşirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe menţiunile cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului. Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influenţa alcoolului”, se menţionează în comunicatul procurorilor anticorupţie.

Inculpatului Perde Emanuel i s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Inculpatul urmează să fie prezentat, joi, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se mai arată în comunicatul DNA.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Polițist din Cluj-Napoca, acuzat de DNA de trafic de influență! A promis o angajare în Poliție pentru care a cerut sume de mii de euro

Polițistul care s-a împușcat în cap era victimă în dosarul de corupție deschis de DNA. Bărbatul se află în comă la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter