Actualitate

A revenit la viață după 20 de minute de la moarte. Iată ce a văzut

Un tânăr a trăit o experiență uluitoare la granița dintre viață și moarte. După ce medicii au făcut eforturi disperate timp de 20 de minute să-l readucă printre cei vii, el a revenit miraculos și i-a șocat pe toți cu relatarea sa.

Experiență de „sfârșit” de viață cutremurătoare: Ce a văzut un tânăr după 20 de minute de stop cardiac. Foto: pexels.com Experiență de „sfârșit” de viață cutremurătoare: Ce a văzut un tânăr după 20 de minute de stop cardiac. Foto: pexels.com

 

 


În mai 2015, americanul Zack Clements, pe atunci în vârstă de 17 ani, s-a prăbușit la pământ pe terenul de la Victory Life Academy din Brownwood, Texas, suferind un stop cardiac în timpul unui antrenament de fotbal al școlii.

 


Echipa medicală a luptat din răsputeri să-l resusciteze, dar după 20 de minute inima sa nu mai bătea. Însă, într-un mod inexplicabil, inima a început brusc să bată din nou.

La spital, tânărul s-a trezit după 72 de ore într-o stare critică. Dar ceea ce a urmat a lăsat pe toată lumea mască. El le-a povestit că în timp ce inima nu-i mai bătea, a văzut o figură cu părul lung și barbă deasă - pe Isus însuși. Acesta s-a apropiat de el și i-a spus că totul va fi bine.


Tânăr revenit la viață după 20 de minute de moarte clinică: „l-am văzut pe Isus" 

Experiențe asemănătoare au mai fost relatate și de alții care au trecut prin moarte clinică temporară, descriind imagini paradisiace, persoane dragi sau ființe mistice. 

Tina Hines, mamă a patru copii, a fost victima unui atac de cord în februarie 2018, în timp ce se pregătea să plece într-o excursie.


CITEȘTE ȘI:
Descoperire uimitoare! Gena vinovată pentru bolile inflamatorii intestinale grave

Intervenția medicală pentru a o resuscita părea inutilă. Totuși, după 27 de minute interminabile fără semne vitale, femeia s-a trezit și, în imposibilitatea de a vorbi imediat, a cerut un pix și hârtie pentru a scrie un mesaj, conform virgilio.it.

Experiență uluitoare la granița dintre viață și moarte: Băiat de 17 ani înviat după 20 de minute

Cuvintele enigmatice pe care le-a desenat pe hârtie au fost „este real” și au precedat o relatare care părea să aibă foarte puține lucruri realiste.


Tina susținea că a văzut Raiul, strălucitor și vibrant, iar figura lui Iisus se contura în fața ochilor ei, învăluită într-o lumină galbenă strălucitoare.

Potrivit unor cercetări, aproximativ o treime dintre persoanele care s-au apropiat de moarte declară că au trăit așa-numitele NDE-uri, Near Death Experiences, pe care oamenii de știință nu au reușit încă să le explice pe deplin.

Printre diferitele descrieri oferite, cele mai frecvente sunt retrăirea vieții ca într-un film, trecerea printr-un tunel care se termină într-o lumină orbitoare, vederea unor peisaje asemănătoare raiului și întâlnirea cu figuri mistice sau cu persoane dragi decedate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dureri de picioare și moarte subită, la doar 30 de ani. O veste șocantă zguduie un oraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter