Actualitate

O țară vrea să construiască cel mai lung traseu circular de drumeție din lume. Distanța este incredibilă

Veți fi surprinși să aflați că o țară plănuiește să creeze un traseu pietonal în formă de cerc, cu o lungime impresionantă de 3.000 de kilometri.

Portugalia plănuiește să facă un traseu de drumeție, în cerc, pe 3.000 de kilometri. Foto: pexels.com Portugalia plănuiește să facă un traseu de drumeție, în cerc, pe 3.000 de kilometri. Foto: pexels.com

 

 


Proiectul ambițios poartă numele de „Palmilhar" și are ca scop să ofere turiștilor o experiență de neuitat, cu o privire de 360 de grade asupra tuturor frumuseților Portugaliei.

Deși nu se știe încă data exactă la care lucrările vor fi finalizate, prima secțiune a traseului va fi inaugurat în iulie, în orașul Alenquer, la nord de capitală. Următoarele regiuni care vor fi incluse sunt Alentejo, în centrul țării, și zona nordică Trás-os-Montes.


CITEȘTE ȘI:
Peste 67% dintre dintre români spun că vor pleca în vacanţă în următoarele trei luni. Cluj-Napoca, în topul destinațiilor.

Proiectul este de anvergură, iar costurile estimate se ridică la 3,5 milioane de euro. Însă, pentru a fi accesibil tuturor, traseul va fi amenajat și pentru drumeții cu mobilitate redusă.

Planuri ambițioase pentru un traseu pietonal circular impresionant

Ideea inedită aparține lui Ricardo Bernardes, un consultant în design de comunicare, care susține că aceasta i-a venit în timp ce făcea o drumeție și dorea să se întoarcă la punctul de plecare fără a reveni pe același traseu, relatează The Mayor.


Descoperă țara care vrea să facă cel mai lung traseu circular de mers pe jos

Motivația principală este însă aceea de a dispersa mai uniform impactul turistic și de a oferi șansa comunităților izolate să beneficieze de pe urma acestei atracții. 

În prezent, majoritatea turiștilor se concentrează doar în capitală și în regiunea de coastă, ratând multe alte locuri pline de farmec.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protest „anti-turism”. Mii de persoane au manifestat la Palma de Mallorca împotriva supraturismului.

abonare newsletter