Actualitate

Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ.

Hidrologii anunţă risc de viituri pe râuri din judeţul Cluj.

Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ | Foto: pixabay.com Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ | Foto: pixabay.com

 

 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţul Cluj. 

 


Atenţionarea este valabilă de miercuri, 12 iunie, ora 14:00, până joi, 13 iunie, la ora 12:00.

În arealul Someș-Tisa sunt vizate sectoare de cursuri de apă din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someşul Mare, Someșul Mic și Someș, unde există probabilitatea depășirii cotelor de atenție.


„Atenționarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Maramureş. Specialiștii noștri monitorizează cursurile de apă și lucrările hidrotehnice din zonele aflate sub incidența atenționării hidrologice”, au transmis reprezentanţii Apelor Române Someş-Tisa.

Clujul, sub Cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ. | Foto: Apele Române Someş-Tisa – Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo, 12 iunie. Cum va fi vremea, miercuri, în Cluj-Napoca?

Prognoza meteo. Nu scăpăm de ploi în această săptămână la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter