Actualitate

Marea Mediterană, din nou sicriu pentru zeci de migranți - VIDEO

Inima Mediteranei devine din nou un cimitir. Două naufragii teribile, petrecute în largul coastelor Italiei, au curmat viața a cel puțin 11 persoane și au aruncat în necunoscut zeci de suflete nevinovate.

Cei puțin 11 migranți au murit în două naufragii separate în Italia, zeci sunt căutați încă. Foto: captură Youtube / Republic World Cei puțin 11 migranți au murit în două naufragii separate în Italia, zeci sunt căutați încă. Foto: captură Youtube / Republic World

 

 


Salvatorii de pe nava Nadir au descoperit 10 cadavre pe o barcă de lemn supraaglomerată. Se presupune că vasul plecase din Tunisia cu aproximativ 60 de persoane la bord. Doar 51 de suflete au reușit să scape din ghearele morții.

 


Tragedie pe Marea Mediterană. Zeci de migranți își pierd viața în două naufragii

Al doilea naufragiu a lovit Marea Ionică, la aproximativ 160 de kilometri de coasta Calabriei. O barcă cu vele, plină de speranță spre o viață mai bună, s-a scufundat în adâncuri, 66 de persoane fiind date dispărute, dintre care cel puțin 26 de copii. 

Douăsprezece persoane au fost salvate de o navă comercială și duse în portul Roccella Ionica, dintre care una dintre ele, o femeie, a murit ulterior. Aceștia călătoreau pe o ambarcațiune care plecase din Turcia în ultimele zile, potrivit relatărilor din presa italiană. La bord se aflau persoane de naționalitate iraniană, irakiană și siriană, titrează The Guardian.


CITEȘTE ȘI:
15 țări din UE, inclusiv România, cer soluții pentru a transfera mai uşor migranţii în ţări din afara UE.

„Am vorbit cu un băiat care și-a pierdut prietena. Supraviețuitorii au vorbit despre 66 de persoane dispărute, dintre care cel puțin 26 de copii, chiar și de câteva luni", a declarat pentru Rai News Shakila Mohammadi, mediator cultural pentru Medici fără Frontiere la Roccella Ionica.

Criză umanitară pe Marea Mediterană: Zeci de vieți pierdute în naufragii

Supraviețuitorii, marcați de ororile trăite, au povestit că au călătorit timp de opt zile fără hrană sau apă.


Aceste tragedii macabre scot la iveală, încă o dată, cruzimea destinului pentru migranții care își riscă viața pe mare în căutarea unui viitor mai bun. Salvatorii continuă operațiunile de căutare, dar speranțele de a găsi supraviețuitori se sting tot mai mult.

Vocile criticilor se ridică din nou împotriva autorităților europene și italiene, acuzate de lipsa de acțiune concretă pentru a preveni aceste drame.


Organizațiile umanitare lansează un apel disperat, cerând insistent creșterea operațiunilor de salvare și implementarea unor căi mai sigure și legale pentru ca migranții să ajungă în Europa.

Italia este unul dintre principalele puncte de debarcare pentru persoanele care încearcă să ajungă în Europa, ruta mediteraneană centrală fiind considerată una dintre cele mai periculoase din lume. ONU a înregistrat peste 20.000 de decese și dispariții de-a lungul acestei rute începând din 2014.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aderarea la Schengen în schimbul preluării unei „cote” de migranți. „România NU este obligată să primească migranții Austriei!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter