Actualitate

Trenurile din Cluj-Napoca spre București, oprite temporar în Brașov! Deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică provocat de o autobasculantă.

Trenurile din Cluj-Napoca spre București și retur au fost oprite temporar în stațiile Racoș din județul Brașov după ce o autobasculantă a lovit un stâlp de susținere și a avariat inclusiv componentele sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact de pe firul II.

Trenurile din Cluj-Napoca spre București, oprite temporar în stațiile Racoș| Foto: CFR Infrastructură Trenurile din Cluj-Napoca spre București, oprite temporar în stațiile Racoș| Foto: CFR Infrastructură

 

 


Compania Națională de Căi Ferate „CFR” Sa a transmis că între stațiile Apața și Augustin se intervine cu drezina pantograf pentru remedierea unui deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică, provocat de o autobasculantă care circula în zona șantierului de lucrări, deschis pe firul I, traficul feroviar fiind oprit la această oră.


Din primele informații transmise de personalul feroviar al SRCF Brașov, o autobasculantă, care aparține contructorului ce desfășoară lucrări de reabilitare pe firul I, a lovit un stâlp de susținere și a avariat inclusiv componentele sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact de pe firul II.


Personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov se află la față locului și intervine cu drezina pantograf pentru reparații, înlocuire componente avariate și remedierea deranjamentului, iar timpul estimat pentru finalizarea operațiunilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact de pe firul II (firul I fiind închis pentru lucrări de reabilitare) este de circa 2 ore.

Astfel că până la finalizarea intervențiilor, trenurile de călători IR 1734 (Cluj Napoca - București Nord), IC 531 (București Nord - Cluj Napoca) și R 3503 (Brașov - Mediaș) sunt oprite temporar în stațiile Racoș, respectiv Feldioara. În circulație la această oră, dar cu estimare staționare temporară până la finalizarea lucrărilor de intervenție, sunt și trenurile R 3533 (Brașov - Mediaș) și R 3536 (Mediaș - Brașov).


Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Probleme mari pentru CFR Călători. Cheltuielile cu activitatea curentă de exploatare nu vor fi acoperite în acest an.

CFR Călători, pierderi estimate la 1,03 miliarde lei în 2024, cu peste 464% mai mari decât cele raportate la finalul anului trecut

Ultimele Stiri
abonare newsletter