Actualitate

Digitalizare la MAI! Cazierul judiciar poate fi eliberat și online, dar doar cu prezența fizică la unitățile de poliție.

Ministerul Afacerilor Interne se digitalizează. Certificatul de cazier judiciar poate fi eliberat și online, dar doar cu prezența fizică la unitățile de poliție care eliberează acest tip de document.

Digitalizare la MAI! Cazierul judiciar poate fi eliberat și online, dar doar cu prezența fizică la unitățile de poliție | FOTO: jurnalul24.ro Digitalizare la MAI! Cazierul judiciar poate fi eliberat și online, dar doar cu prezența fizică la unitățile de poliție | FOTO: jurnalul24.ro

 

 


Persoanele fizice pot obține pe loc sau în cel mult 3 zile lucrătoare certificatul de cazier judiciar de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea acestor documente. 

 


Acum, MAI a anunțat că certificatul de cazier judiciar va putea fi obținut și online, prin două mecanisme de acces, dar chiar și așa, cetățenii tot vor trebui să se prezinte fizic la unitatea de poliție pentru a „stabili cu certitudine identitatea”. 

Mecanismele de acces: 

- prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier judiciar.  


- prin intermediul platformei www.ghișeul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice, folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.

Deci cu toată digitalizarea din lume și cu toate dispozitivele performante pe care le avem în ziua de astăzi, MAI nu este încă în stare să ne scutească de un drum inutil, pe motivul că identitatea trebuie stabilită cu certitudine. Oare cine le spune domnilor că acum, cele mai multe calculatoare/laptop-uri/telefoane au deja camera incorporată?


Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Cazierul judiciar în format electronic, din 1 februarie. Cum îl poți obține?

Cazierul judiciar va fi eliberat și în format online. Legea a fost promulgată

abonare newsletter