Actualitate

UTCN a semnat contractul pentru modernizarea cantinei din complexul studențesc Observator

Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), Prof. dr. ing. Vasile Țopa, alături de Ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au semnat sămbătă, 6 iulie 2024, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii Universității Tehnice din Cluj-Napoca prin reabilitarea cantinei situate pe strada Observatorului nr. 32 din municipiul Cluj-Napoca – CANOBS”, cod e-PNRR 92125785.

 

Contractul este  finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15 – Educație.


În cadrul evenimentului care a avut loc în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, au fost semnate 13 contracte de finanțare privind construcția sau modernizarea infrastructurii universitare, ai căror beneficiari sunt 9 universități de stat din regiunile nord-vest și centru.

Reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv, cu o capacitate de 200 de locuri pe serie și o suprafață totală desfășurată de 6528 mp, urmărește trei mari direcții : îmbunătățirea izolației termice ce include lucrări specifice de termoizolare a pereților exteriori și a planșeelor, în plus, se va asigura montarea unei tâmplării eficiente din punct de vedere energetic; utilizarea surselor regenerabile de energie prininstalarea de sisteme alternative pentru producția de energie electrică și/sau termică destinată consumului propriu (montarea panourilor solare și/sau fotovoltaice), precum și  modernizarea sistemului de iluminat prin înlocuirea corpurilor de iluminat tradiționale cu corpuri de iluminat bazate pe tehnologia LED precum și implementarea unui sistem de comandă inteligentă, ce va permite adaptarea iluminatului în funcție de necesitățile specifice.


Bugetul total al proiectului este 13.654.772,62 leiși se va derula pe parcursul anilor 2024 și 2025. Din cele 200 de locuri pe serie ale cantinei, minim 80 vor fi rezervate prioritar studenților din medii defavorizate.

Prin contractarea și implementarea acestui proiect, UTCN continuă acțiunile de reabilitare și renovare a spațiilor de cazare, masă și recreere din campusurile universitare, pentru a crea condiții moderne de studiu și acomodare studenților care aleg să urmeze pregătire și formare de specialitate de succes.


Ultimele Stiri
abonare newsletter