Actualitate

Cinci români au furat 300.000 de dolari în SUA, în doar câteva secunde! Anchetatorii americani sunt uluiți de modul de operare.

Cinci români au fost arestați în Statele Unite ale Americii, după ce au furat 300.000 de dolari în doar câteva secunde.

Cinci români au furat 300.000 de dolari în SUA, în doar câteva secunde | Foto: pixabay.com Cinci români au furat 300.000 de dolari în SUA, în doar câteva secunde | Foto: pixabay.com

 

 


Autoritățile din SUA au arestat cinci hoți români care au furat 300.000 de dolari prin copierea datelor de pe cardurile a zeci de victime. Ba chiar mai mult, presa americană spune că mafia românească a provocat pagube de peste 100 de milioane de lei prin fraude digitale. 

 


Până și anchetatorii americani au rămas uluiți de modul în care au procedat cei cinci români. Mai exact, aceștia instalau ziua în amiaza mare dispozitive de furat datele bancare pe aparatele ATM sau la casele de plată fără casieri, având nevoie de doar câteva secunde pentru a le plasa. Astfel, au reușit să fure informații a cel puțin 100 de persoane. 

„La acest moment al investigaţiei, am identificat pierderi de cel puţin 300.000 de dolari ca urmare a acestor acţiuni. Au existat şi cazuri în care informaţiile care au fost luate sunt legate de ajutoarele de stat. Mai mulţi dintre membrii grupării sunt membrii aceleiaşi familii​”, a declarat procurorul Zachary Cunha.


Dintre cei cinci români arestați, doar patru sunt acuzați de fraudă și furt de identitate, aceștia fiind membrii aceleiași familii. De asemenea, poliția a dat în urmărire un alt suspect. De asemenea, anchetatorii au descoperit că toți cei cinci hoți români trăiau ilegal în Statele Unite ale Americii. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tentativă de fraudă, în Cluj, prin metoda „spoofing”. Un clujean s-a trezit cu un credit nesolicitat.

Mai mulți români au furat din Franța aparatură medicală stomatologică de aproape 5 milioane de euro

abonare newsletter