Actualitate

Cod galben de inundații pe râurile din Cluj. Crește riscul de viituri, scurgeri de pe versanți.

Hidrologii au emis un cod galben de inundații pentru mai multe râuri din țară, inclusiv Cluj.

Cod galben de inundații pe râurile din Cluj | Foto: pexels.com Cod galben de inundații pe râurile din Cluj | Foto: pexels.com

 

 


Institutul Național de Hidrologie si Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de inundații pentru opt râuri din țară și bazinele hidrografice de care acestea provin. Râul Someș se află și el sub cod galben până mâine dimineață. 

 


Cod galben emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor cuprinde alte 7 râuri din țară, printre care: Vişeu, Iza, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Jiu, Olt, Ialomiţa, Siret şi Jijia. Antenționarea hidrologică dată vizează posibilitatea de scurgere a apelor de pe versanți, pâraie, viituri și chiar inundații în unele zone locale. De asemenea, există posibilitatea de creștere a intensității râurilor mici din județele: Cluj, Maramureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Suceava şi Neamţ.

Unde se pot produce cele mai periculoase viituri și inundații?

Se reamintește că cele mai periculoase viituri și inundații se pot produce pe afluenții de grad inferior a celor 8 râuri care se află sub cod galben.


Dispeceratul Apele Române alături de celelalte dispecerate județene se ocupă în prezent cu gestionarea situațiilor de urgență. Se recomandă din partea autorităților a se respecta măsurile de la nivel național și a se încerca gestionarea corectă a situațiilor de urgență în cazul inundațiilor. Autoritățile anunță că în funcție de evoluția situației meteo, vor veni cu noi actualizări. 

Articol scris de Alina Petric


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

După codul roșu de caniculă, județul Cluj trece sub cod galben de ploi torențiale și grindină

Ultimele Stiri
abonare newsletter