Actualitate

Moment șocant! Rechin uriaș, filmat la câțiva metri de turiști pe o plajă spaniolă - VIDEO

Imaginile surprinse arată cum vizitatorii plajei, inclusiv copii mici, au privit fascinați creatura marină care se deplasa de-a lungul coastei.

Un rechin uriaș a fost filmat la câțiva metri de turiști pe o plajă spaniolă. Foto: captură Screen Queens Un rechin uriaș a fost filmat la câțiva metri de turiști pe o plajă spaniolă. Foto: captură Screen Queens

 

 


Evenimentul a avut loc pe plaja Porto de Bares din provincia La Coruna, Spania. Unii turiști curajoși au alergat chiar pe marginea apei pentru a urmări rechinul mai îndeaproape.

 


Primarul localității, Alfredo Dovale, a declarat că nu își amintește să fi văzut vreodată un rechin atât de aproape de țărm, scrie The Sun.

Video viral: Turiști uimiți urmăresc un rechin gigantic pe o plajă din Spania

Comportamentul neobișnuit al animalului i-a nedumerit pe localnici: „După cum se mișca, părea dezorientat sau chiar bolnav".


CITEȘTE ȘI:
Ploaie cu pești. Imagini incredibile cu pești căzând din cer îi uimesc pe localnici VIDEO

Rechinul a fost observat pentru prima dată luni, iar marți a fost văzut din nou în aceeași zonă. Experții au identificat specia ca fiind rechinul pelerin, o creatură inofensivă pentru oameni, dar aflată pe cale de dispariție.

Acest incident se adaugă unei serii de evenimente similare în Spania în ultimele săptămâni. În Gran Canaria, mai multe plaje au fost închise temporar după ce s-au semnalat rechini în apropiere de țărm.


Pe plaja Melenara, un rechin de până la 3,5 metri a fost reperat cu ajutorul unei drone, iar pe plaja San Augustin, turiștii au filmat înotătoarea caracteristică a unui rechin ciocan.

Spectacol rar pe coasta spaniolă: Rechin uriaș observat în apele puțin adânci din Porto de Bares

Deși majoritatea speciilor observate nu sunt considerate agresive față de oameni, autoritățile spaniole rămân vigilente. Ele recomandă turiștilor să respecte indicațiile salvamarilor și să evite contactul cu aceste animale marine, chiar dacă par inofensive.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi turiști, atacați de urs pe Transfăgărășan. S-au fotografiat cu animalul și au încercat să-l hrănească.

Ultimele Stiri
abonare newsletter