Actualitate

Un papagal l-a împiedicat să-și ia diploma timp de 41 de ani - VIDEO

O poveste neobișnuită din Marea Britanie a ajuns în atenția publicului, demonstrând că niciodată nu e prea târziu să-ți îndeplinești visurile.

Un bărbat nu a putut participa la ceremonia de absolvire a universității din cauza unei datorii. Foto: Captură Youtube / Mark 1333 Un bărbat nu a putut participa la ceremonia de absolvire a universității din cauza unei datorii. Foto: Captură Youtube / Mark 1333

 

 


Jonny Clothier, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a reușit în sfârșit să participe la ceremonia de absolvire a Universității din Bristol, după o așteptare de 41 de ani. Motivul acestei întârzieri neobișnuite? Un papagal și o datorie neplătită.

 


Povestea începe în 1983, când Clothier era student la arhitectură la Universitatea din Bristol. 

Cu puțin timp înainte de absolvire, un incident bizar a avut loc în apartamentul pe care îl împărțea cu un coleg, relatează The Guardian. Papagalul colegului său, lăsat nesupravegheat, a provocat pagube considerabile în locuință. Ca urmare, studenții au fost nevoiți să se mute, dar au rămas cu o datorie de 64,80 lire sterline pentru ultimul trimestru de chirie.


Povestea incredibilă a lui Jonny Clothier și a papagalului care i-a schimbat destinul academic

Clothier a refuzat să plătească această sumă, considerând-o nejustificată. La acea vreme, universitatea avea o regulă strictă: studenții cu datorii de cazare neplătite primeau diplomele, dar nu li se permitea să participe la ceremonia de absolvire. Astfel, Clothier și-a primit diploma, dar nu a putut să fie pe scenă alături de colegii săi.

CITEȘTE ȘI:
Pisică abandonată după 7 ani de iubire. Motivul șochează

Timp de peste patru decenii, această datorie a rămas neplătită, iar Clothier nu și-a putut îndeplini visul de a absolvi oficial. Însă recent, universitatea a decis să renunțe la această veche datorie.


Coincidența a făcut ca acest moment să devină și mai special. Fiul cel mic al lui Clothier, Carter, în vârstă de 21 de ani, tocmai își încheiase studiile în biologie la aceeași universitate. Astfel, tată și fiu au avut ocazia unică de a absolvi împreună, într-o ceremonie emoționantă.

De la papagal la diplomă: Cum o datorie de 64,80 lire sterline a amânat absolvirea unui student timp de 41 de ani

Povestea familiei Clothier este remarcabilă. Toți membrii săi au absolvit aceeași universitate. Soția lui Jonny, Helen Hill, a absolvit limba rusă și franceză în 1985. Fiul lor cel mare, Quito, a obținut o diplomă în muzică în 2020, iar fiica lor, Tiger, a absolvit Dreptul în 2023.


Jonny Clothier privește acum cu umor la întreaga situație, descriind datoria neplătită drept „un împrumut pe termen foarte lung, fără dobândă". După absolvire, el s-a îndepărtat de arhitectură, lucrând în televiziune ca regizor și producător executiv, dar recent s-a întors la pasiunea sa inițială, construind o casă în copac eco-friendly în Forest of Dean.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Instinct de mamă. O pisică din Iași a mers la o clinică veterinară să-și aducă pe lume în siguranţă puii. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter