Actualitate

Auchan și Ceetrus România, obligate să plătească daune de 50.000 de lei unei clujence cu dizabilități! Ce s-a întâmplat?

Companiile Auchan și Ceetrus România au fost obligate să plătească daune de 50.000 de lei unei clujence cu dizabilități. Iată ce s-a întâmplat.

Auchan și Ceetrus România, obligate să plătească daune de 50.000 de lei unei clujence cu dizabilități | Foto: pixabay.com Auchan și Ceetrus România, obligate să plătească daune de 50.000 de lei unei clujence cu dizabilități | Foto: pixabay.com

 

 


 

Companiile Auchan și Ceetrus România au fost obligate în instanță să plătească daune de 50.000 de lei unei clujence aflată în scaun cu rotile, potrivit clujust.ro. 


 

Cele două companii au fost obligate să plătească daune, deoarece nu aveau amenajate trasee accesibile pentru persoanele cu dizabilități, în centrul comercial din cartierul Iris. Conform clujust.ro, cele două părâte sunt obligate și la construirea traseelor accesibile persoanelor cu dizabilități, așa cum arată decizia instanței.


Autoritățile condamnă companiile pentru discriminare adusă persoanelor cu handicap

Reclamanta a dat în judecată companiile menționând discriminarea la care ea și persoanele cu deficiențe similare sunt supuse, astfel încât a fost înștiințat și Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Cele două pârâte sunt obligate să schimbe situația actuală referitor la accesul persoanelor cu dizabilități, astfel încât orice să poată avea acces la spațiul destinat publicului.

Câteva măsuri presupun: accesul persoanelor cu handicap la cele 2 etaje ale centrului comercial și realizarea unor trasee de acces la cele două intrări principale, respectarea și amenajarea locurilor de parcare și a grupurilor sanitare destinate persoanelor cu handicap, pentru a le facilita accesul ca orice altă persoană.



Citește articolul integral pe clujust.ro

Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alertă alimentară. Auchan și Carrefour retrag mai multe produse de pe rafturile magazinelor, inclusiv în Cluj.

Magazine Penny și Auchan din Cluj, AMENDATE de Protecția Consumatorului. Mizerie și produse de patiserie cu exces de condens, printre neregulile găsite

Ultimele Stiri
abonare newsletter