Actualitate

Cluj: Procent de promovare de 80,35% la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ.

La nivelul județului Cluj, procentul de promovare la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, este de 80,35%.

Procent de promovare de 80,35% la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ | Foto: pixabay.com Procent de promovare de 80,35% la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ | Foto: pixabay.com

 

 


 

La nivelul județului Cluj, procentul de promovare la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, este de 80,35%.


 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat astăzi, 30 iulie 2024, rezultatele inițiale la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, rezultatele fiind afișate și în centrul de examen organizat la nivelul județului Cluj, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca , dar și pe site-ul Ministerului Educației


Examenul de definitivare în învățământ a avut loc în 24 iulie 2024, iar în județul Cluj au fost prezenți 403 de candidați, dintre cei 416 cu drept de participare la proba scrisă. De asemenea, 13 candidați au absentat, iar 1 candidat s-a retras, conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru și nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă. 

Totodată, nivelul județului Cluj, înspre centrele de evaluare, organizate de minister la nivel național, au fost transmise în format digital, scanate și încărcate pe platforma specifică de evaluare, 402 lucrări, pentru evaluare și notare. 


Peste 300 de candidați au obținut medii între 8 și 10

În această sesiune a examenului de definitivare în învățământ au fost declarați promovați înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații 323 de candidați, care au obținut medii între 8,00 și 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8.00, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.


În județul Cluj 4 candidați au obținuta nota 10 la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024. Alți 162 de candidați au obținut medii cuprinse între 9-9,99 ( 40,3 %) și un număr de 157 de candidați au obținut medii cuprinse între 8-8,99 ( 39,05 %).

Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, astăzi, 30 iulie 2024 și mâine, 31 iulie 2024. 

Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen din județul Cluj, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu”, din Cluj-Napoca și pe site-ul Ministerului Educației, în data de 6 august 2024.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți profesori absenți la examenul de definitivare în județul Cluj. Când se vor afișa rezultatele?

Dezastru la examenul de Titularizare 2024. Nici măcar jumătate nu au obținut peste 7, nota minimă necesară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter