Actualitate

Momentul în care anvelopele unui avion explodează în timpul decolării, spărgând un geam

Un incident pe aeroportul Rhourd Nouss din Algeria a pus în pericol viețile a 45 de pasageri și ale echipajului unui avion Bombardier DHC-8-402Q Dash 8.

Anvelopele unui avion au explodat în timpul decolării, în Algeria. Foto: captură needtoknow.co.uk Anvelopele unui avion au explodat în timpul decolării, în Algeria. Foto: captură needtoknow.co.uk

 

 


Avionul, aparținând companiei Tassili Airlines, a început procedura de decolare cu 45 de pasageri la bord, majoritatea fiind angajați ai companiei petroliere de stat Sonatrach.

 


În timpul rulajului pe pistă, două anvelope au explodat brusc. Resturile rezultate din explozia anvelopelor au lovit una dintre elicele avionului. Apoi, un fragment a fost proiectat cu forță, spărgând un geam al cabinei pasagerilor, relatează Mirror.

Momente de panică în aer: Anvelope explodează la decolare, spărgând geamul avionului

Unele informații sugerează că și o aripă a avionului ar fi putut suferi avarii în urma incidentului.


Piloții au reușit să ridice avionul de la sol. Imediat după decolare, echipajul a luat decizia de a opri unul dintre motoare, ca măsură de precauție. Piloții au făcut o manevră de întoarcere, survolând aerodromul pentru a evalua situația.

Urmând procedurile standard de urgență, echipajul a aterizat de urgență pe aceeași pistă de pe care decolase.


CITEȘTE ȘI:
Scenă incredibilă la aeroport! Pilotul a fost încătușat chiar înainte de a urca la comandă - VIDEO

Niciun pasager nu a fost rănit. Mai mult, rapoartele indică faptul că pasagerii au rămas calmi pe tot parcursul evenimentului, demonstrând o rezistență psihică extraordinară în fața pericolului.

Curaj. Pasagerii rămân calmi după explozia anvelopelor și spargerea geamului

Tassili Airlines a emis o declarație în care a confirmat incidentul, subliniind profesionalismul echipajului: „În timpul decolării, aeronava a suferit o explozie a anvelopei. Echipajul a gestionat situația cu abilitate, urmând procedurile standard pentru a se întoarce și a ateriza pe aceeași pistă fără daune sau panică".


După aterizarea de urgență, pasagerii au fost transferați pe un alt zbor către destinația lor finală, orașul Oran.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Tragedie AVIATICĂ în Nepal. 18 morți în urma prăbușirii unui avion - VIDEO

Miros urât la bord. Un avion s-a întors de urgență la Berlin

Ultimele Stiri
abonare newsletter