Actualitate

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Yusuf Dikec, 3 milioane de Decreței din România te salută și îți mulțumesc”.

Ne punem speranțe mari în Yusuf Dikec, prietenul turc al celor 3 milioane de Decreței din România.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

 

 


51 de ani. Fără instrumente optice instalate pe cap așa cum aveau ceilalți participanți din probă. Cu niște ochelari de vreo 5 euro cumpărați parcă înainte de concurs, fără căști pe urechi, cu o mână în buzunar, o postură nonșalantă și cu un tricou pe care era scris mare Türkiye - știți, da, că Turkey a devenit Türkiye în urmă cu vreo câțiva ani.

Așa a fost filmat și fotografiat acum câteva zile medaliatul cu argint la proba olimpică mixtă de pistol cu aer 10 metri, turcul Yusuf Dikec, care a devenit astfel cel mai cool tip de pe rețelele sociale declanșând o explozie de admirație și meme-uri – unul dintre cele mai reușite fiind acela că a tras intenționat pentru argint ca să nu-și deconspire jobul de agent secret. Să spunem și că a concurat în echipa cu compatrioata sa Sevval Ilayda Tarhan care, ce-i drept, a fost echipată conform uzanțelor. Specialiștii au spus despre Yusuf ca „emana o aură neobișnuită” prin postura sa –  nu este nimic neobișnuit, cunoscătorii știu că aura vine de la pisicile de la el din casă, turcul este mare iubitor de pisici, alt motiv pentru care îl iubim. Ce mai, eroul complet.  


Yusef Dikec ne-a făcut vara mai frumoasă pentru că vine să răstoarne toate teoriile catastrofice cu privire la „bătrâneii” de peste 50 de ani, Generația Decrețeilor în România - poreclă dată din motive pe care nu are rost să le mai dezvoltăm. Specialiștii din sănătate repetă sentențios că Decrețeii sunt la mare risc de boli cardiovasculare, încât este mai bine să stea liniștiți lângă nepoți. Specialiștii în resurse umane afirmă că Decrețeii au o agilitate mică la schimbările profesionale și de aceea își vor găsi mult mai greu un job, devenind o povară pentru societate. Iar specialiștii în politici publice repetă obsesiv că plecarea la pensie începând cu 2032 a Decrețeilor va crea implozia sistemului de pensii. Numai probleme cu Decrețeii, nu?

Ca să contrazică cele de mai sus turcul Yusuf Dikec, de 51 de ani, un fel de Decrețel din Türkiye, ne-a amintit că noi, toți cei peste 3 milioane de Decreței din România, nu avem nici un motiv de îngrijorare. O generație iubită și dorită de părinți – în ciuda poreclei batjocoritoare, scoase din context - generația cu cheia la gât, care purta uniforme școlare și îi plăcea, care se făcea bine cu paracetamol fără reclamă la televizor, care a învățat înfofolită, la lumânare, care a făcut armata obligatorie, care a muncit în fabricile de manufactură, pe șantierele de construcții și în fermele agricole, care a aprins schimbarea din 1989 și care a construit capitalismul în România atât cât și până unde s-a putut.


În 2028 ne punem speranțe mari în Yusuf Dikec, prietenul turc al celor 3 milioane de Decreței din România, cărora le-a reamintit că după 50 de ani te așteaptă lucrurile cu adevărat mărețe – Yusuf sigur va lua aurul la Los Angeles.

Opinie de Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Fără o economie puternică nu putem avea pretenții să câștigam un Campionat European de Fotbal”

Ultimele Stiri
abonare newsletter