Actualitate

Două persoane arestate în cazul tânărului înjunghiat într-o stație de autobuz din Gheorgheni. Cum au acționat atacatorii?

Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat, în iunie, într-o stație de autobuz din cartierul Gheorgheni. Cei doi atacatori au ajuns în arest.

Două persoane arestate în cazul tânărului înjunghiat în stația de autobuz de la FSEGA|Foto: Depositphotos.com Două persoane arestate în cazul tânărului înjunghiat în stația de autobuz de la FSEGA|Foto: Depositphotos.com

 

 


În urma cercetărilor, cei doi autori au fost identificați, fiind dispusă față de aceștia măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.

CITEȘTE ȘI: 
Tânăr înjunghiat într-o stație de autobuz de pe strada Teodor Mihali. Victima, transportată de urgență la spital.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus o serie de măsuri în cazul celor doi atacatori, cercetați pentru lovire sau alte violențe și folosirea de obiecte periculoase. 


Tânăr înjunghiat pe stradă, în Cluj

Punerea în mișcare a acțiunii penale față primul suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe în formă continuată, portul sau folosirea de obiecte periculoase (fapta săvârșită în mijlocul de transport în comun M31, indicativ 966) și portul sau folosirea de obiecte periculoase (fapta săvârșită în parcul Iulius Mall), cu aplic. art. 38 alin. (1) C. pen. şi față de cel de al doilea  suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe în formă continuată (2 acte materiale) şi portul sau folosirea de obiecte periculoase. 

În esență, în ceea ce îl privește pe primul inculpat, „organele de urmărire penală au stabilit faptul că acesta, în data de 15.06.2024, în jurul orei 14:30-14:40, în timp ce se afla pe str. Teodor Mihali din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, în stația CTP „Campus Universitar” i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri, după care a urmărit-o pe aceasta în zona parcării F.S.E.G.A. şi a atacat-o cu un obiect înțepător (briceag), provocându-i o plagă înjunghiată în zona umărului stâng, necesitând un număr de 5-6 zile de îngrijire medicală”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


Totodată „același inculpat, la data de 15.06.2024, în jurul orei 13:30, în timp ce se deplasa cu autobusul nr. M31, indicativ 966, prin mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj a folosit un obiect înțepător tip briceag, mimând că îl loveşte pe cel de al doilea inculpat, după care i l-a înmânat acestuia din urmă. Nu în ultimul rând, organele de urmărire penală au mai stabilit faptul că, același inculpat la data de 15.06.2024, în jurul orei 16:00, în timp ce se plimba prin parcul Iulius Mall din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, avea atașată de talia sa un obiect-înțepător tip macetă.

În ceea ce îl privește pe cel de al doilea inculpat, s-a reținut că, la data de 15.06.2024, în jurul orei 14:30-14:40, în timp ce se afla pe str. Teodor Mihali din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, în stația CTP „Campus Universitar” i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul în zona feţei, după care i-a înmânat primului inculpat un obiect înțepător tip briceag, inculpatul din urmă urmărind persoana vătămată în zona parcării F.S.E.G.A. şi a atacat-o cu briceagul oferit, provocându-i o plagă înjunghiată în zona umărului stâng, necesitând un număr de 5-6 zile de îngrijire medicală. În plus, s-a mai rețnut în sarcina celui de al doilea inculpat că acesta, la data de 15.06.2024, în jurul orei 13:30, în timp ce se deplasa cu autobusul nr. M31, indicativ 966, prin mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj a primit de la primul inculpat şi a băgat în buzunar un obiect înțepător tip briceag, purtându-l pe toată durata călătoriei”, arată sursa citată. 


Prin referatul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 06.08.2024, s-a propus luarea măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 de zile față de cei doi inculpați.

Miercuri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și s-a dispus luarea măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 de zile față de cei doi inculpați. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Tânăr înjunghiat într-o stație de autobuz de pe strada Teodor Mihali. Victima, transportată de urgență la spital.

Ultimele Stiri
abonare newsletter