Actualitate

Mii de credincioși, așteptați la mănăstirea Nicula de 15 august. Află programul și toate detaliile despre procesiune.

Mii de credincioși sunt așteptați la mănăstirea Nicula de 15 august, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Mii de credincioși, așteptați la mănăstirea Nicula de 15 august | Foto: Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului Mii de credincioși, așteptați la mănăstirea Nicula de 15 august | Foto: Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului

 

 


Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august are o profunzime aparte în Ardeal datorită icoanei făcătoare de minuni de la mănăstirea Nicula.

 


Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului va fi precedat de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, amintindu-ne de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod și aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Pelerinajul începe pe 14 august

Procesiunea va începe miercuri, 14 august 2024, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula. Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, din care va face parte și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.


CITEŞTE ŞI
Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula! Procesiune de la Gherla la Nicula în frunte cu Mitropolitul Clujului.

În ziua praznicului, joi, 15 august 2024, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură. 

Pe toată perioada prezenței lor la Mănăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor, știind că pășesc într-o grădină a Maicii Domnului. 


Programul slujbelor cu ocazia hramului Mănăstirii Nicula a început de marţi, 13 august.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tradiții și superstiții de Adormirea Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci pe 15 august, de Sfânta Maria

abonare newsletter