Actualitate

Pericolele pe care le ascund produsele de pe Temu și Shein. Peste 100.000 de comenzi făcute zilnic de români

Românii fac zilnic peste 100.000 de comenzi pe platformele chinezești Shein și Temu. Produsele ascund numeroase substanțe periculoase.

Pericolele pe care le ascund produsele de pe Temu și Shein | Foto: pexels.com Pericolele pe care le ascund produsele de pe Temu și Shein | Foto: pexels.com

 

 


 

Românii fac zilnic peste 100.000 de comenzi pe platformele chinezești Shein și Temu. Produsele ascund numeroase substanțe periculoase.


 

Românii dau în fiecare zi peste 100.000 de comenzi pe platforme chinezești pentru articole de îmbrăcăminte, datorită prețurilor atractive. Însă, aceste achiziții vin la pachet cu riscuri majore pentru sănătate. Conform unor analize efectuate în Coreea de Sud , a fost descoperit că sute de produse vândute pe aceste platforme conțin substanțe toxice și cancerigene, nivelurile acestora depășind de sute de ori limitele acceptabile.


Ce substanțe periculoase conțin produsele de pe Temu și Shein?

Printre compușii periculoși identificați se numără ftalații, formaldehida, dioxanul și plumbul, utilizate pentru a face plasticul mai flexibil sau pentru alte proprietăți chimice. Aceste substanțe, regăsite în produse de larg consum precum caserole din plastic, lac de unghii, cosmetice, șampoane, pantofi și jucării pentru copii, au fost asociate de-a lungul anilor cu probleme grave de sănătate, inclusiv cancer, diabet, obezitate și afecțiuni cardiovasculare.

De asemenea, s-a constatat că sandalele vândute pe Temu conțineau plumb, pălăriile formaldehidă, iar lacurile de unghii dioxan. Aceste substanțe sunt interzise în Uniunea Europeană pentru fabricarea în special a jucăriilor. Valoarea totală a coletelor comandate de români pe aceste platforme este estimată la 600 de milioane de euro anual, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a început verificările produselor chinezești pentru a proteja sănătatea consumatorilor.


Marketing-ul agresiv și promoții false la produsele chinezești

Potrivit specialiștilor produsele de pe aceste site-uri sunt achiziționate prin intermediul unui markering agresiv și a unor promoții false pe timp limitat, care după își resetează timpul. Acest lucru atrage atenția oamenilor, ajungând în final ca produsele pe care le primesc să aibă nu doar o calitate îndoielnică, dar și alte probleme ca cele de retur sau garanție.

Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ANPC recomandă persoanelor care fac cumpărături online să verifice veridicitatea operatorilor economici

Din ce în ce mai mulți români fac cumpărături online

Ultimele Stiri
abonare newsletter