Actualitate

Medalia de aur de la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” vine din Beijing la Cluj

Medalia de aur câștigată de un tânăr clujean la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” vine de la Beijing la Cluj. Copiii români surprind întreaga lume cu inteligența lor.

Medalia de aur de la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” vine din Beijing la Cluj | Foto: Ministerul Educației - România - Facebook Medalia de aur de la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” vine din Beijing la Cluj | Foto: Ministerul Educației - România - Facebook

 

 


 

Medalia de aur de la Olimpiada Internațională „Științele Pământului”, ce a avut loc în Beijing, în China; ajunge la un tânăr din Cluj-Napoca. 


 

Neag Tudor Brendan de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a câștigat medalia de aur la olimpiada de științe care a avut loc în capitala Chinei, Beijing. Tânărul împreună cu alți trei elevi au adus România pe podiumul internațional.


Cine sunt cei patru tineri care au reprezentat România la Beijing?

Tinerii vin din patru colțuri ale țării și au adus acasă medalii de aur, argint și bronz. Aceștia sunt: Neag Tudor Brendan de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, care a câștigat medalia de aur, Bodor Darius Andrei de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești, care a câștigat medalia de argint, ⁠Balcu Antonia Ioana de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, cu o medalie de bronz și ⁠Luchian Maria Anemona de la Colegiul Național Iași, un alt câștigător al medaliei de bronz.

Cei patru elevi au fost pregătiți de doamna Cătălina Șerban, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, respectiv de doamna Cristina Pârvu, consilier în cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație. Olimpiada a avut loc între 8-16 august, timp în care acești tineri ce au reprezentat lotul României, au adus acasă 4 medalii. 


„Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (IESO) este un eveniment educațional pentru elevii de liceu din întreaga lume, organizat de Organizația Internațională pentru Educație în Geoștiințe (IGEO). Scopul său este de a îmbunătăți nivelul educației în domeniul geoștiințelor la nivel mondial și de a sensibiliza publicul cu privire la științele pământului. Este una dintre cele douăsprezece olimpiade internaționale de științe. Prima ediție a IESO a avut loc în Daegu, Coreea de Sud, în 2007, iar de atunci a fost organizată anual, atrăgând în fiecare an peste 200 de elevi din peste 40 de țări și regiuni”, scris pe site-ul organizatorilor.

 În acest an olimpiada a avut loc la Universitatea Beijing. 


Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Performanță de excepție. Elev clujean, medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică din Malaezia.

Vlad Covaliu, campion mondial de juniori la sabie. Prima medalie câştigată de România la ediţia 2024 a Campionatelor Mondiale de Scrimă.

abonare newsletter