Actualitate

Temperaturi caniculare și disconfort termic ridicat, cu maxime de 38 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Încă o zi cu temperaturi caniculare și disconfort termic ridicat în majoritatea regiunilor țării. Prognoza meteo pentru Cluj.

Prognoza meteo pentru marți, 20 august|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Prognoza meteo pentru marți, 20 august|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Marți, vremea se menține călduroasă, cu precipitații sporadice în zona de vest, dar și cu disconfort termic ridicat. 

CITEȘTE ȘI: 
Codul portocaliu de caniculă se extinde. Temperaturi de până la 38 de grade Celsius pentru județul Cluj!

Meteorologii au emis avertizări de caniculă și val de căldură persistent, astfel că România este vizată de Cod roșu, portocaliu și galben de disconfort termic. 


Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi în vest, sud şi sud-est şi pe alocuri în rest. Temperaturile maxime se vor situa între 29 - 38 de grade Celsius, iar cele minime între 10 - 22 de grade Celsius. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări pe arii restrânse, averse şi descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei şi seara, cu șanse crescute de precipitații în zona de sud-vest şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare și locale. 


În zona Transilvaniei, valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În general, temperaturile maxime vor fi de 36-38 de grade Celsius și minimele de 18-23 de grade Celsius (local vor caracteriza o noapte tropicală). Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Cluj este valabil Codul portocaliu de caniculă, cu un disconfort termic accentuat. Cerul va fi parțial senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană. Temperatura maximă va ajunge la 34 de grade Celsius, iar minimele vor indica 16 grade Celsius. 


Canicula va persista și pe parcursul zilei de miercuri, când maximele termice vor ajunge la 33 de grade Celsius, însă de joi temperaturile se vor reduce ușor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Luna august aduce vreme caldă şi temperaturi peste normalul perioadei. Prognoza meteo actualizată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter