Actualitate

Doi tineri, rămași blocați la înălțime pe un traseu din Cheile Turzii. Misiune dificilă pentru salvarea lor.

Doi tineri au rămas blocați la înălțime pe un traseu din Cheile Turzii. Misiunea pentru salvarea acestora a fost dificilă.

Doi tineri, rămași blocați la înălțime pe un traseu din Cheile Turzii | Foto: Consiliul Județean Cluj Doi tineri, rămași blocați la înălțime pe un traseu din Cheile Turzii | Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


 

Doi tineri cățărători au rămași blocați la mare înălțime în Peretele Uriaș din Cheile Turzii, fiind salvați de către salvamontiștii clujeni care asigurau permanența la Baza din Rezervație. 


 

În cursul serii de luni, 19 august 2024, salvamontiștii clujeni au participat la o acțiune dificilă de recuperare și salvare din Rezervația Naturală „Cheile Turzii” a doi tineri cățărători care au rămas blocați la mare înălțime în Peretele Uriaș. 


Mai exact, cei doi tineri au intrat de dimineață, începând cu ora 9.00, în traseul Vigh Tibor din Peretele Uriaș din Cheile Turzii, însă nu au reușit să termine traseul, rămânând suspendați într-o asigurare și nu au mai putut înainta ori coborî. După mai multe ore, în jurul orei 19.30, rămași fără apă, au alertat salvamontiștii din Cheile Turzii, care i-au reperat și i-au coborât în siguranță.

Doi tineri, rămași blocați la înălțime pe un traseu din Cheile Turzii | Foto: Consiliul Județean Cluj 

Salvamontiștii susțin că acțiunea de salvare din verticală a fost mai dificilă din pricina întunericului, însă, cu toate acestea, în jurul orei 22.00, cei doi au ajuns la Baza Salvamont din Cheile Turzii


„Mă bucur să constat faptul că toate stagiile de pregătire și complexele exerciții la care au participat salvamontiștii clujeni în ultima perioadă au fost de un real folos, iar tehnicile exersate de salvare și autosalvare din perete stâncos au putut fi aplicate, cu succes, și în cadrul unei operațiuni reale de salvare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Salvamontişti din mai multe judeţe, inclusiv Cluj, intervenție pentru salvarea unui străin blocat în masivul Făgăraş

Acţiune contracronometru a salvamontiştilor pentru salvarea unei turiste. Tânăra, „echipată” cu o poșetă și colanți pe munte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter