Actualitate

„Curtea de Apel București decide în favoarea oligarhilor protejaţi de fosta Securitate”. Judecătoarea Camelia Bogdan, reacție după suspendarea recuperării prejudiciului în dosarul Voiculescu.

Curtea de Apel București a decis suspendarea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro în dosarul mogulului Dan Voiculescu. Ce spune judecătoarea care l-a condamnat?

Judecătoarea Camelia Bogdan, reacție după suspendarea recuperării prejudiciului în dosarul Voiculescu | Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Judecătoarea Camelia Bogdan, reacție după suspendarea recuperării prejudiciului în dosarul Voiculescu | Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

 


 

Camelia Bogdan a reacționat după ce Justiţia a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu: În România, lupta împotriva spălării banilor şi recuperarea produsului infracţiunii sunt declaraţii de intenţii, scrie presshub.ro


 

Camelia Bogdan a fost cea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, dispunând recuperarea a 60 de milioane de euro prejudiciu de la acesta.


Mai exact, Curtea de Apel Bucureşti a validat, marţi, decizia prin care Tribunalul Bucureşti a suspendat sentinţa penală în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), dosar în care mogulul media Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. În consecinţă, a rămas suspendată şi recuperarea prejudiciului de 60 milioane de euro.

Contactată de Epoch Times, Camelia Bogdan, judecătoare care, reamintim, a fost suspendată din magistratură după condamnarea lui Voiculescu şi a fost apoi hărţuită ani de zile în instanţe de compania acestuia, a opinat că „statul de drept este în disoluţie în România” şi a susţinut că Dan Voiculescu trebuie să aducă la stat nu doar prejudiciul ICA ci şi produsul infracţiunii delapidării fondurilor Securităţii, prin Crescent si Grivco, estimat la 4.4 miliarde de dolari, actualizat cu rata inflaţiei.


„Nu este pentru prima dată când Curtea de Apel Bucureşti decide în favoarea oligarhilor protejaţi de fosta Securitate, răsturnând autoritatea de lucru judecat a hotărârilor definitive…

Continuarea articolului în presshub.ro.



Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dan Voiculescu a pierdut la CEDO procesul împotriva statului român. A fost condamnat în trecut pentru spălare de bani

Instanța analizează azi cererea de anulare a pedepsei primite de Dan Voiculescu în dosarul ICA

Ultimele Stiri
abonare newsletter