Actualitate

Cerbi surprinși în timpul mesei în Parcul Natural Apuseni. Imagini spectaculoase. VIDEO

Doi cerbi au fost surprinși în timp ce își luau masa într-o pădure din Parcul Natural Apuseni.

Cerbi surprinși în timpul mesei în Parcul Natural Apuseni| Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook Cerbi surprinși în timpul mesei în Parcul Natural Apuseni| Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook

 

 


O cameră de monitorizare a faunei a surprins mai mulți cerbi care se hrănesc în liniște într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Imaginile frumoase au fost publicate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

 


Potrivit reprezentanților Romsilva, cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr.

„Cerbi se hrănesc în liniște într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, imaginile frumoase fiind captate de către o cameră de monitorizare a faunei.
Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.
Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.
Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, au transmis reprezentanții Romsilva.


Parcul Natural Apuseni, zonă montană cu forme de relief diversificate

Primele inițiative în vederea constituirii unui parc în această zonă îi aparțin lui Emil Racoviță, însă Parcul Natural Apuseni a fost înființat de abia în anul 1990. Acesta se întinde pe trei județe (Alba, Cluj și Bihor). În anul 2009, în cadrul Galei Premiilor „EDEN” de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență.

Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, ponoare, avene, peșteri.


Vegetația este una specifică în cea mai mare parte habitatelor montane, cu păduri de conifere sau de foioase, păduri în amestec, tufărișuri de arbuști și ierburi de luncă, de pajiște sau de stâncărie.

Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere (urs, căprioară, capra neagră, lup, vidră, veveriță, arici, șoarece de câmp, liliac), păsări (cocoșul de munte, acvila de munte, corb, uliu) pești (păstrăv, scobar, clean), reptile și amfibieni (șopârlă, viperă, salamandră).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Înghesuială la o scăldătoare din Parcul Natural Apuseni! Ciute, surprinse pe camerele de monitorizare - VIDEO

Imagini superbe cu lupi, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. „Pot alerga cu aproape 60 de km/oră” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter