Actualitate

„U Cluj, o parte din viața mea“

Vă prezentăm astăzi un nou fragment din cartea autobiografică a lui Alin Tișe, ”Poveste către tata”, care urmează să fie lansată public săptămâna viitoare.

Alin Tișe, la inaugurarea Cluj Arena, octombrie 2011|Foto: Alin Tișe-Facebook.com Alin Tișe, la inaugurarea Cluj Arena, octombrie 2011|Foto: Alin Tișe-Facebook.com

 

 


În parcursul profesional al actualului președinte al consiliului județean se regăsește și o perioadă de aproape șase luni, între decembrie 2007 și mai 2008, în care a deținut funcția de președinte al clubului de fotbal ”Universitatea” Cluj, având mandatul de a găsi căile pentru privatizarea clubului. O perioadă grea pentru echipa acelor vremuri, gestionată de nenumărate lipsuri, fără resurse și fără rezultate sportive. De ce s-a înhămat Alin Tișe la aaceastă aparentă luptă cu morile de vânt reiese din debutul capitolului dedicat acestei perioade, intitulat ”U Cluj, o parte din viața mea”

CITEȘTE ȘI: 
De ce „Poveste pentru tata”?

”U Cluj, campioana unei mari iubiri! U Cluj, o stare de spirit! U Cluj, echipa Clujului! U Cluj, cea mai iubită din țară! U Cluj, în tot și în toate! Mamă te iubesc, dar nu ca pe ”U”!


Sunt doar câteva din gândurile și crezul celor care trăiesc pentru acesta echipă și pentru care întreaga lor viață este legată în diferite forme de aceasta. Și aș putea continua, întrucât ”U” este un subiect care, atunci când crezi că l-ai terminat, abia atunci începe... Un subiect în care logica nu își are întotdeauna un rost.

De ce? Răspunsul este unul foarte simplu. Pentru că ce trăiesc acești oameni nu are legătură cu nimic concret și totuși e în toate. Se numește emoție! Nu are legătură nici cu performanța sau neperformanța. Nici cu managementul de un tip sau altul. Nici cu liga în care joacă, sau cu locul pe care îl ocupă în clasament. Nici cu faptul că nici un jucător nu este universitar, așa cum se revendică acesta echipă. 


Nu contează nici dacă restul orașului dorește ceva, în timp ce ei își doresc altceva. Uneori nu contează nici logica si  nici echilibrul. Pentru cei implicați în acest fenomen și pentru cei care trăiesc acest fenomen în felul lor, trăirea lor se cheamă altfel. Se cheamă Iubire! Se cheamă Emoție!  Iubire de tot și de toate care se leagă de acestă echipă. Simțită și  nu planificată! Simțire pe care o duci în suflet. Și care nu căută logică, explicații și nici măcar soluții. Este ceea ce le hrănește sufletul celor implicați. Sentimentul suprem, care îi face pe acești oameni să existe într-un anume fel și care, indiferent câte nemulțumiri le-ar aduce viața, rămâne același. ”U”!

Sentimentele acestor suporteri nu sunt neapărat despre fotbal, ci sunt despre echipa lor de suflet. Așa se explică, de fapt, conduita și comportamentul unora din oraș, care iubesc necondiționat acesta echipă. Sufletul lor este acolo, peste tot, în orice victorie sau înfrângere. Emoția dată de acesta afecțiune necondiționată este cea care le hrănește sufletul, îi face să se simtă mai buni și le dă energia vieții. Pentru ei iubirea față de ”U”! Cluj este totul! Este viața lor!...”


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De ce „Poveste pentru tata”?

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, lansează cartea „Poveste pentru tata”: „Sunt convins că mulți dintre voi vă veți întreba, ce l-a apucat și pe ăsta cu scrisul de cărți?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter