Actualitate

Judokanul clujean Alex Bologa a plecat la Jocurile Paralimpice cu un singur gând, să câștige medalia de aur!

Judokanul clujean Alex Bologa a plecat la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 cu un singur gând, să câștige medalia de aur.

Judokanul clujean Alex Bologa a plecat la Jocurile Paralimpice cu un singur gând, să câștige medalia de aur | Foto: u-cluj.ro Judokanul clujean Alex Bologa a plecat la Jocurile Paralimpice cu un singur gând, să câștige medalia de aur | Foto: u-cluj.ro

 

 


 

Judokanul clujean Alex Bologa va participa în următoarele zile la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, având un singur vis, acela de a câștiga medalia de aur la proba de judo pentru nevăzători. 


 

Alexandru Bologa, judokanul clujean în vârstă de 28 de ani, este principalul favorit în proba de judo, la categoria 73 de kilograme, fiind numărul 1 mondial. În acest an, Alex va participa din nou la Jocurile Paralimpice, ce se desfășoară la Paris, dorindu-și să schimbe medaliile de bronz, câștigate în alte ediții, cu o medalie de aur. 


Sportivul stabilit la Cluj-Napoca a plecat la Jocurile de al Paris duminică, 1 septembrie, urmând să demonstreze întregii lumi că talentul și munca din spatele competițiilor l-au adus pe primul loc în clasamentul mondial. 

Citește și:
Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu AUR la Jocurile Mondiale pentru nevăzători

Tamas Gergely, antrenorul lui Alex a declarat că, pentru această olimpiadă au început să se pregătească de la sfarșitul olimpiadei de la Tokyo și să atingă toate etapele: fizice, tehnice și tactice. Momentan se află în etapa de finalizare și de “montare “ psihică și emoțională pentru competiție.


Alexandru Bologa va concura în proba de judo pentru nevăzători în data de 6 septembrie 2024. România va mai fi reprezentată la judo de Daniel Vargoczki, care a primit un wind-card pentru a putea fi prezent la Paris. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alex Bologa, argint la cupa mondială de la Tașkent

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de seniori IBSA

Ultimele Stiri
abonare newsletter