Actualitate

O nouă companie aeriană va opera în premieră absolută zboruri directe spre Riga de pe Aeroportul din Cluj

Zboruri directe spre Riga, de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. O nouă companie aeriană va conecta municipiul Cluj-Napoca cu capitala Letoniei.

Zboruri directe spre Riga, de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj|Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Zboruri directe spre Riga, de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj|Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

 


Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță în premieră absolută noua oportunitate de călătorie a unei noi companii aeriene, airBaltic, care va opera zboruri spre Riga, începând din sezonul de vară al anului 2025.

Zboruri săptămânale de la Cluj la Riga

Astfel, din 02 mai 2025, compania aeriană airBaltic va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașul Riga, capitala Letoniei.


Zborurile vor fi operate cu 2 frecvenţe săptămânale, în zilele de luni şi vineri, conform programului din tabelul următor. Preţurile biletelor pornesc de la 75 euro (Economy Class) şi respectiv de la 295 euro pentru Business Class şi sunt disponibile deja pe site-ul companiei aeriene www.airbaltic.com.

Prin programul anunţat de operare al companiei airBaltic, noua destinaţie va asigura şi zboruri de conexiune pe ambele sensuri, spre marile capitale ale ţărilor nordice:
*În fiecare luni şi vineri, de la Cluj – Riga şi de acolo mai departe, spre: Tallinn - capitala Estoniei, Vilnius - capitala Lituaniei, Helsinki - capitala Finlandei, Stockholm -capitala Suediei, Oslo - capitala Norvegiei şi Copenhaga -capitala Danemarcei.


Ruta Cluj-Riga va contribui la dezvoltarea turismului și a schimburilor economice

Aeroportul Internaţional Cluj este primul după Aeroportul Internaţional Henri Coandă, de pe care compania aeriană națională letonă airBaltic își anunță extinderea operaţiunilor de zbor în România.

CITEȘTE ȘI: 
David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj: „Numărul pasagerilor de pe aeroporturile din România, în primele şase luni, a crescut față de 2023”

 „Suntem încântați să extindem prezența airBaltic în România, să lansăm această nouă rută și să conectăm Cluj-Napoca de vibrantul oraș Riga – baza airBaltic. Suntem recunoscători partenerilor noștri de la Aeroportul Internaţional Cluj pentru colaborarea lor și așteptăm cu nerăbdare să oferim pasagerilor locali oportunitatea de a experimenta Letonia, iar cu ajutorul unor conexiuni convenabile prin intermediul acestor zboruri spre Riga, și restul țărilor baltice și nordice”, a transmis Thomas Ramdahl, SVP Network Management la airBaltic.


 „Ruta Cluj-Napoca-Riga operată de compania airBaltic este o realizare foarte importantă pentru aeroportul nostru. airBaltic este o companie aeriană prestigioasă, cu conexiuni foarte bune în special către țările baltice și zona scandinavă. De asemenea, ruta Cluj-Napoca – Riga va contribui la dezvoltarea turismului și a schimburilor economice între cele 2 regiuni deservite de aeroporturile corespunzătoare“, a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. 

Riga, o nouă destinație de călătorie

Riga este capitala și cel mai mare oraș al Letoniei, care merită vizitat. Centrul vechi al Rigăi a fost listat în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1987 și reprezintă destinația ideală pentru un city break. 


În capitala Letoniei veți găsi una dintre cele mai mari concentrații de clădiri construite în stil secesionist din Europa, numărând peste 800 de clădiri. De asemenea, Riga este gazda celei mai înalte clădiri din Letonia, dar și din Uniunea Europeană. Este vorba despre un turn de emisie TV-radio, cu o înălțime de 368,5 metri. În anul 1930, Piața Centrală din inima oraşului era cea mai mare din Europa. Astăzi, piaţa numără peste 3.000 de standuri la care se vând produse speciale alimentare, dar și obiecte de artizanat.

Aeroportul se află la 9 kilometri de centrul capitalei Riga şi este tranzitat anual de peste 6,6 milioane de pasageri fiind, de asemenea, principalul hub aerian pentru airBaltic. În anul 2023, aeroportul din Riga a fost cel mai important aeroport din statele baltice, deservind 42 % din totalul pasagerilor din traficul aerian baltic și 40 % din toate zborurile.

airBaltic, unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creștere din Europa

airBaltic (Air Baltic Corporation AS) este principala companie aeriană din Țările Baltice și unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creștere din Europa. În calitate de companie aeriană hibridă, folosește avantajele atât ale transportatorilor de rețea tradiționale, cât și ale transportatorilor low-cost. 

Printr-o rețea de peste 130 de rute din Riga, Tallinn, Vilnius, Tampere și, sezonier, Gran Canaria, airBaltic conectează Țările Baltice cu peste 70 de destinații din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Caucaz.

Fondată în 1995, airBaltic operează astăzi una dintre cele mai tinere flote din Europa, constând din 48 de avioane Airbus A220-300 și are peste 2.500 de profesioniști.

Compania este deținută majoritar de statul leton, care deține 97,97% din acțiuni, restul de 2,03% fiind deținut de acționari privați.

Angajamentul airBaltic față de excelență este recunoscut de numeroase premii prestigioase, inclusiv cea mai bună companie aeriană din regiunea sa de către Skytrax timp de trei ani consecutiv.

 În 2022, Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a recunoscut airBaltic cu Premiul pentru echipă pentru diversitate și incluziune, iar în 2023, compania a primit premiul APEX Passenger Choice pentru cel mai bun serviciu de cabină din Europa.

 În 2024, compania aeriană a primit premiul PROS AI Innovator pentru că a folosit AI pentru a genera rezultate transformatoare și a optimiza operațiunile. 

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre aproximativ 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.  

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficul aerian a crescut în primul trimestru din 2024. Aeroportul Cluj, lider în topul aeroporturilor regionale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter