Actualitate

Polițist, mână în mână cu infractorii. I-a ajutat să introducă în arest telefoane și a ajuns și el după gratii.

Un poliţist de la IPJ Alba a ajuns în arest preventiv după ce a ajutat infractorii să introducă în arest telefoane și a ajuns și el după gratii.

Polițist, mână în mână cu infractorii. I-a ajutat să introducă în arest telefoane și a ajuns și el după gratii. | Foto: diicot.ro Polițist, mână în mână cu infractorii. I-a ajutat să introducă în arest telefoane și a ajuns și el după gratii. | Foto: diicot.ro

 

 


Procurorii DIICOT Cluj au dispus reţinerea a doi inculpaţi, unul având calitatea de agent de poliţie la IPJ Alba, cercetaţi pentru luare și dare de mită și introducerea ilegală de telefoane mobile într-un centru de arest preventiv. 

 


„La data de 06.09.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a doi inculpați (unul având calitatea de agent de poliție), cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă. De asemenea, în aceeași cauză sunt continuate cercetările cu privire la alți doi inculpați (aflați în stare de arest preventiv într-o altă cauză) sub aspectul comiterii infracțiunilor de  instigare la săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive , dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv”, a transmis DIICOT. 

Sume de bani şi apartament, promise în schimbul planului de evadare

Potrivit DIICOT, din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai –septembrie 2024, unul dintre inculpați, aflat într-un centru de detenție i-a dat agentului de poliție, prin intermediul unui coinculpat (pe parcursul a trei întâlniri) sumele de 1500 de euro, 5.000 lei și 2.000 lei în schimbul cărora acesta din urmă i-a remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu în care să ascundă telefonul mobil. 


„În același interval de timp, inculpatul aflat în stare de arest preventiv i-a promis inculpatului (agent de poliție) contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze. În sarcina a doi dintre inculpați (aflați sub măsura arestului preventiv) s-a reținut că în perioada 2023 - mai 2024 au procurat, transportat, depozitat, manipulat și distribuit substanțe susceptibile să producă efecte psihocative. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. La data de 07.09.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpați și măsura arestului la domiciliu față de un alt inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile, în acord cu solicitarea formulate de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj”, a mai transmis DIICOT. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de DIICOT. Trei inculpați au fost reținuți - între ei, și un cetățean străin.

Grupare din Cluj care se ocupa cu trafic de substanțe dopante și droguri cu grad mare de risc, anihilată de DIICOT. Ofereau „consultanță” într-o sală de fitness. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter