Actualitate

A început relocarea urşilor „cerşetori” de pe Transfăgărăşan. O ursoaică și puiul ei, primii care vor fi capturaţi.

A început relocarea urșilor „cerșetori” de pe Transfăgărășan, urmând ca o ursoaică și puiul ei să fie primii care vor fi capturați.

A început relocarea urşilor „cerşetori” de pe Transfăgărăşan | Foto: Depositphotos.com A început relocarea urşilor „cerşetori” de pe Transfăgărăşan | Foto: Depositphotos.com

 

 


 

Autoritățile au început relocarea urșilor „cerșetori” de pe Transfăgărășan, această măsură făcând parte din planul inginerilor silvici din zonă de a evita tranchilizarea animalelor şi relocarea lor în condiţii cât mai bune. 


 

Deja a fost instalată o primă capcană în apropierea Barajului Vidraru pentru o ursoaică și puiul ei, aceștia urmând a fi duși la Sanctuarul de la Zărnești. Chiar și așa, Sanctuarul de la Zărnești începe să fie neîncăpător, motiv pentru care se construiește unul la Săcele, tot în județul Brașov. 


Pentru a putea reloca animalele, autoritățile au avut nevoie de un cadru juridic și a fost emis un ordin de către Ministerul Mediului. Capcana a fost montată, iar procedura este în plină desfășurare. 

Pentru a atrage cele două animale, autoritățile folosesc dulciuri și mâncare pentru câini.


Specialiștii de la Direcția Silvică spun că ursoaica a devenit deosebit de agresivă și a fost implicată în mai multe incidente.

Nimeni nu poate spune acum cât va dura relocarea. Finalul relocării va fi atunci când vor fi mutați toți cei 26 de urși.


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Amenzi pentru turiștii care hrănesc urşii sau staţionează ilegal pe Transfăgărășan

Liber la vânătoarea de urși. Parlamentul dă liber împușcării a peste 400 de urși în acest an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter