Actualitate

Recomandări generale pentru a evita situațiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice

Ministerul Afacerilor Interne a transmis sâmbătă mai multe recomandări generale pentru a evita situaţiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice.

Recomandări generale pentru a evita situațiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice | Foto: pixabay.com Recomandări generale pentru a evita situațiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice | Foto: pixabay.com

 

 


Ministerul Afacerilor Interne a transmis sâmbătă mai multe recomandări generale pentru a evita situaţiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice.

 


Astfel, le este recomandat cetăţenilor să urmărească în permanenţă anunţurile autorităţilor şi să respecte indicaţiile acestora, astfel încât să fie evitate situaţiile de risc

„Conducătorilor auto le recomandăm să evite, pe cât posibil, deplasările în zonele afectate de inundaţii sau care se află sub avertizări de vreme severă. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenţionează să plece la drum”, transmite Ministerul de Interne.


Conform sursei citate, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, autorităţile fac apel la cetăţeni să nu traverseze cursurile de apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Persoanele din zonele vizate de avertizări trebuie să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. În situaţia manifestării vântului puternic, este recomandat populaţiei să rămână în spaţii închise, care asigură protecţia, şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.


MAI reaminteşte că orice situaţie de pericol poate fi semnalată apelând numărul unic de urgenţă 112.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inundații în Florești după furtună! O stradă s-a transformat în Veneția, iar mașinile în bărci.

Primele decese în urma inundațiilor. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, luate de viituri, în Galaţi.

Clujul, sub cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ.

abonare newsletter